пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

Дрогобицький суд заборонив проводити будівельні роботи у парку

Учора, 6 квітня, Дрогобицьким міськрайонним судом прийнято рішення про заборону проведення будівельних робіт на території парку Новона... thumbnail 1 summary

Учора, 6 квітня, Дрогобицьким міськрайонним судом прийнято рішення про заборону проведення будівельних робіт на території парку Новонароджених, що на вулиці Володимира Великого у місті Дрогобичі.
Рішення прийнято на підставі заяви Дрогобицької міської ради про забезпечення позову щодо заборони вчиняти будь-які дії з проведення будівельних та інших робіт, оскільки капітальне будівництво відбувається з порушенням.
Нагадаємо, 3 квітня посадовими особами відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Дрогобицької міської ради разом з інспектором ДАБІ проведено перевірку виділених підприємцям земельних ділянок у парку Новонароджених. Було встановлено, що на них проводяться будівельні роботи.
На суміжній території, де виявлено кран, будматеріали, змонтований фундамент висотою в три ряди фундаментних блоків розміром 1,8 м, орієнтовною глибиною від вул. Володимира Великого – 24 м, шириною вздовж вулиці – 22 м, що перевищує розмір земельної ділянки, виділеної згідно з паспортами прив’язок семи тимчасових споруд (12,1 м х 13,9 м), на 12 м в глибину парку та на 8 м – в ширину, тобто будівництво ведеться на самозахопленній земельній ділянці, яка належить Дрогобицькій міській раді відповідно до Земельного кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Одразу після встановлення факту самовільного захоплення земельної ділянки працівниками відділу правового забезпечення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради, окрім вже поданого позову Дрогобицькою місцевою прокуратурою на прохання виконкому Дрогобицької міської ради, було підготовлено ще одну позовну заяву про зобов’язання підприємців відновити благоустрій території у парку Новонароджених на вул. Володимира Великого навпроти магазину «Наш край» (колишній магазин «Океан»), яка їм надана згідно з договорами про встановлення особистого строкового сервітуту, відповідно до яких передбачалося розміщення тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності, та частину самочинно захопленої території сусідньої земельної ділянки шляхом демонтажу змонтованого фундаменту глибиною від вул. Володимира Великого – 24 метри та шириною вздовж вулиці – 22 метри.

1 коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych