понеділок, 10 квітня 2017 р.

До скасування безвізового режиму залишився лише один крок

Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України, однак для набуття режимом чинності потрібне ... thumbnail 1 summary
Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України, однак для набуття режимом чинності потрібне ще одне рішення.

Останнім кроком з візової лібералізації стане затвердження безвізового режиму з Україною Радою ЄС (органом, який об’єднує міністрів країн-членів). Рішення в Раді ЄС буде ухвалюватися кваліфікованою більшістю, для чого потрібна згода 55 відсотків держав-членів ЄС, що репрезентують 65 відсотків населення об’єднання. За такої умови жодна з країн не матиме права вето під час голосування, і навіть кілька країн, об’єднавшись, не зможуть заблокувати рішення, якщо решта його підтримає.
Ризики для українського “безвізу” тут мінімальні, бо політичне рішення з цього приводу країни ЄС вже погодили. Очікується, що відповідна зустріч Ради ЄС відбудеться в травні, а сам безвізовий режим запрацює в червні, через 20 днів після публікації рішення у “Офіційному бюлетені” ЄС.
Як повідомлялося, у четвер, 6 квітня, більшість депутатів Європарламенту підтримали візову лібералізацію з Україною. За безвізовий режим для громадян України з ЄС проголосував 521 євродепутат, 73 висловились проти.
“Безвіз” дозволить українцям в’їжджати на територію Євросоюзу на термін до 90 днів у кожен 180-денний період із діловою та туристичною метою, а також у сімейних справах. Для в’їзду на територію ЄС без візи необхідно буде мати біометричний закордонний паспорт.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych