пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Фірму, на якій загинув робітник, оштрафовано на 768 тис. грн.

У грудні 2016 стався нещасний випадок зі смертельним наслідком з чоловіком, який виконував будівельні роботи, працюючи у ТзОВ «Файнобуд».... thumbnail 1 summary
У грудні 2016 стався нещасний випадок зі смертельним наслідком з чоловіком, який виконував будівельні роботи, працюючи у ТзОВ «Файнобуд». У зв’язку з проведенням спеціального розслідування нещасного випадку, було призначено позапланову перевірку з питань дотримання вимог законодавства про працю та охорону праці, яку здійснювали фахівці ГУ Держпраці у Львівській області.
За результатами позапланових заходів,  встановлено, що загиблий та ще семеро будівельників, які були з ним у бригаді, у листопаді 2016 року працювали  на цьому підприємстві без будь-якого оформлення, тобто фактично нелегально.
Відтак, ГУ Держпраці у Львівській області застосувало штрафну санкцію  до ТзОВ «Файнобуд» на суму 768 тисяч гривень за  фактичне допущення до роботи вісім працівників без належного оформлення трудових відносин та 3200 гривень  за інші порушення законодавства про працю. Також матеріали перевірки скеровано до правоохоронних органів за ознаками грубого порушення законодавства про працю,  за  що передбачена кримінальна відповідальність згідно із ст.172 КК України.
ГУ Держпраці у Львівській області вкотре наголошує роботодавцям  на необхідності  належного оформлення працівників, відповідно до вимог ст.24 КЗпП,   а саме укладення трудових договорів та повідомлення органів ДФС у встановленому порядку. Також нагадуємо, що від першого  січня значно  зросли фінансові санкції за порушення законодавства про працю, передбачені ст.265 КЗпП  України. Відтепер, у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків розмір штрафної санкції складатиме 96 исяч гривень за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.
Повідомлення сектору взаємодії зі ЗМІ, міжнародних зв’язків та з питань Євроінтеґрації ГУ Держпраці на Львівщині

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych