пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

У Дрогобицькому районі критичний стан доріг!!!!

Учора, 23 лютого, на засіданні колегії Дрогобицької райдержадміністрації розглянули питання щодо стану утримання автомобільних доріг райо... thumbnail 1 summary
Учора, 23 лютого, на засіданні колегії Дрогобицької райдержадміністрації розглянули питання щодо стану утримання автомобільних доріг району та план їх ремонту у 2017 році.

Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на сектор з питань інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю РДА.

Доповідач – завідувач сектору з питань ЖКГ та інфраструктури Ганна Павлюк – акцентувала увагу на необхідності виділення коштів на ремонт доріг з місцевих бюджетів.

Це питання, як і слід було сподіватися, обговорювалося найдовше. Найбільше запитань присутні мали до начальника райавтодору Сергія Грибанова, який пояснював проблеми відсутністю коштів. Втім, за його словами, дорожники все ж намагалися проводити певні роботи протягом року.

Голова райради Михайло Сікора назвав ситуацію в районі бездоріжжям.

Голова райдержадміністрації Володимир Шутко погодився, що стан доріг в районі критичний. Технології, так звані ямкові ремонти, які практикує райавтодор, є застарілими і абсолютно незадовільними. Стан доріг після зими – цьому яскраве підтвердження.

Володимир Шутко зазначив, що керівник райавтодору, сільські, селищні голови повинні відверто говорити про наявні проблеми, які будуть доведені до керівництва Служби автомобільних доріг області та Облавтодору. Очільник району дав завдання скерувати протокол колегії в департамент ЖКГ облдержадміністрації, щоб чітко задекларувати позицію районної влади щодо необхідності радикальної зміни ситуації на автомобільних шляхах району. Керівництво цих служб планують запросити на чергову сесію районної ради.

Голова райдержадміністрації звернувся до сільських, селищних голів з вимогою не стояти осторонь, активніше долучатися до вирішення проблем. Адже велика протяжність доріг в районі змушує шукати різні шляхи для їх ремонту та належного утримання, в тому числі, залучаючи кошти та ресурси приватних компаній.

Окремо йшлося про облаштування пішохідних переходів на дорогах загального користування, для чого необхідне співфінансування 10% з місцевих бюджетів.

«Пішохідні переходи – це безпека наших мешканців, особливо дітей, – сказав Володимир Шутко.- Тому мусимо спільно вирішувати це питання так, як ми це зробили на перехресті «Вигода», де завдяки проведеним роботам суттєво зменшилася кількість ДТП». 

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych