пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Дрогобицька школа №2 здобула перемогу в всеукраїнському конкурсі

       Дрогобицька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №2 пройшла конкурсний відбір серед великої кількості навчальних закладів України і... thumbnail 1 summary
       Дрогобицька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №2 пройшла конкурсний відбір серед великої кількості навчальних закладів України і стала одним із п’яти учасників освітнього проекту «Школа – територія прав людини».
      За її словами, представники Дрогобицької СШ №2 у складі команди з чотирьох представників візьмуть участь у першому тренінгу, що відбудеться цього місяця в Освітньому домі прав людини у с. Количівка Чернігівської області.
Перемогу у конкурсі школа здобула завдяки високій мотивації щодо отримання нових компетентностей у впровадженні нової шкільної політики, що базується на атмосфері прав людини, готовності до командної роботи над реалізацією конкретних змін в навчальному закладі, – зазначили у відділі освіти виконавчого комітету Дрогобицької міської ради.  Навчальний курс «Школа – територія прав людини» організовано програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» та за підтримки офісу Уповноваженого Верховної ради України з прав людини.
       Курс «Школа територія прав людини» дає можливість розпочати активну діяльність щодо створення атмосфери поваги до прав людини в навчальних закладах, здійснювати шкільну політику відповідно до стандартів прав людини, удосконалити процедури прийняття рішень, побудувати дієве шкільне самоврядування, фахово викладати спеціальні курси, знайти однодумців, стати частиною команди «Школи – території прав людини» та багато іншого.
У процесі реалізації курсу з березня по грудень 2017 року шкільні команди-учасниці зможуть взяти участь у тренінгах щодо підходу до організації навчально-виховного процесу в школі, орієнтованому на права людини та демократичні цінності; здійснити самооцінку свого навчального закладу щодо відповідності організації навчально-виховного процесу стандартам прав людини за методологією, розробленою програмою «Розуміємо права людини» та отримати рекомендації від експертів програми щодо покращення потенціалів закладу; отримати консультації експертів під час дистанційних сесій; організувати та провести за допомогою тренерів та експертів курсу заходи на рівні шкільної громади для педагогів, активних батьків, активістів учнівського самоврядування.
      Під час підсумкової конференції проекту відбудеться обмін досвідом і планування подальшої діяльності мережі «Школа – територія прав людини». 

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych