понеділок, 28 листопада 2016 р.

На Львівщині просять не продавати солевиварювальний завод, який діє з 13 століття

На Львівщині просять не продавати солевиварювальний завод, який діє з 13 століття  На сесії Дрогобицької міської ради депутати прийняли з... thumbnail 1 summary
На Львівщині просять не продавати солевиварювальний завод, який діє з 13 століття 
На сесії Дрогобицької міської ради депутати прийняли звернення до прем’єр-міністра України, в якому вимагають виключити з переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2016-2017 роках, Державне підприємство «Солевиварювальний Дрогобицький завод».

Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на прес-службу міськвиконкому.

У зверненні наголошується, що Дрогобицький солевиварювальний завод є унікальним виробником солі, який безперервно діє, орієнтовно, з 13 ст.

В історичній довідці, зокрема, зазначено, що солеварня є невід’ємною історичною спадщиною, яка сприяла соціально-економічному розвитку Дрогобича.

З 2003 по 2013 роки підприємство було в оренді ПрАТ «Галка-Дрогобич». Після завершеня строку оренди, у 2013 році створено ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод».

Нині ж видобуток йодованої кухонної солі здійснюється шляхом випаровування природного розсолу. Підприємство прибуткове, але потребує капітальних інвестицій, оскільки основні фонди та виробничі потужності зношені на 85-90%.

У зв’язку зі складними соціально-економічними умовами, зважаючи на історичну цінність та місце і значення унікального промислового виробництва, розглядаючи Дрогобицький солевиварювальний завод як перспективний історико-культурний та промисловий осередок міста, депутати закликали прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана внести зміни до переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2016-2017 роках, виключивши із нього Державне підприємство «Солевиварювальний Дрогобицький завод».

Також у зверненні зазначено, що Дрогобицька міська рада висловлює свою готовність прийняти це підприємство у комунальну власність міста.

Як зазначив депутат міської ради Роман Курчик, виступаючи у сесійної залі, одним з ініціаторів цього звернення виступила Координаційна рада Блоку національно-демократичних сил Дрогобиччини.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych