середу, 6 липня 2016 р.

Дрогобицька влада проігнорувала історичну подію

3 липня, у м.Дрогобич біля старовинної дерев’яної церкви св. Юра відбулися урочистості з нагоди 75-ої річниці проголошення Акту про віднов... thumbnail 1 summary
3 липня, у м.Дрогобич біля старовинної дерев’яної церкви св. Юра відбулися урочистості з нагоди 75-ої річниці проголошення Акту про відновлення Української Держави, який засвідчив усьому світові і, зокрема, Німеччині, що український народ є господарем на своїй землі і буде її боронити.

Про історичну подію і її вплив на патріотичне піднесення, подальшу боротьбу за Українську самостійну соборну державу говорили у своїх виступах народний депутат України Богдан Матківський, голова львівської обласної організації Конгресу українських націоналістів Тарас Гентош, депутат Львівської обласної ради від Дрогобиччини Михайло Задорожний та ін.

За словами М. Задорожного, Львівська обласна рада прийняла звернення до Президента України, Верховної Ради і Кабінету міністрів України з проханням пошанувати День проголошення відновлення Української держави 30 червня 1941 року на загальнонаціональному рівні. Подібне звернення надіслала до столиці Львівська міська рада.

«Для багатьох присутніх було дивним і незрозумілим, що традиційний щорічний захід вшанування історичної події, який проводиться у місті в першу неділю липня, проігнорувала дрогобицька влада, – каже М. Задорожний. – Це – вперше за роки Української незалежності».

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych