середу, 13 липня 2016 р.

Дрогобич все ж святкуватиме своє 925-ліття

У Дрогобичі 925-ліття міста відзначать на державному рівні. Як повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук народний депутат від Дрогобич... thumbnail 1 summary
У Дрогобичі 925-ліття міста відзначать на державному рівні. Як повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук народний депутат від Дрогобиччини Богдан Матківський, сьогодні, 12 липня, депутати Верховної Ради України підтримали відповідний законопроект.
«Коли відбувалося поіменне голосування про включення до порядку денного розгляд проекту Постанови про внесення змін до розділу I додатка до Постанови Верховної Ради України від 02.02.2016 № 971-VIII “Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2016 році” (№4828), в якому йшлося саме про відзначення 925 років з часу заснування міста Дрогобича, то всі, хто про це знали, завмерли в очікуванні», – пише Богдан Матківський.
Станом на 17 год. 7 хв. рішення було прийнято 244 голосами «за», проти 0, утрималося 3, не голосував 81 нардеп. Постанова передбачає підготовку та відзначення на державному рівні 925-річчя заснування міста Дрогобича Львівської області. Очікується, що відзначатимуть «ювілей» у вересні, на День міста Дрогобича.
Історики Дрогобича, зокрема і декан історичного факультету Дрогобицького державного педуніверситету імені Івана Франка, професор Леонід Тимошенко, неодноразово піддавали сумніву доцільність святкування 925-ліття Дрогобича як дати надуманої та непідтвердженої документально чи історично.
Нагадаємо, що 900-ліття Дрогобича було «придумано» з ідеологічних міркувань під кінець совєтської епохи.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych