середу, 18 квітня 2018 р.

Дрогобич розпочинає співпрацю з USAID

Дрогобич розпочинає співпрацю з проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) У п`ятницю, 13 квітня, Дрогобицька міська рада та... thumbnail 1 summary
Дрогобич розпочинає співпрацю з проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

У п`ятницю, 13 квітня, Дрогобицька міська рада та проект міжнародної технічної допомоги «Підтримка  організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія», що  реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID),   підписали меморандум про співпрацю.

Свої підписи під текстом Меморандуму поставили міський голова Дрогобича Тарас Кучма та керівник проекту USAID «ВзаємоДія» Лоуренс Хелд.

Підписання Меморандуму відбулося за участю керівників структурних підрозділів міської ради, представників проекту USAID «ВзаємоДія», Українського кризового медіа-центру, ЗМІ регіонального та місцевого рівнів і громадських активістів.

Як повідомив керівник Проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія!» Лоуренс Хелд, вибір саме Дрогобича для участі в програмі не був випадковим.

«Дрогобич перебуває серед міст-лідерів в Україні у  впровадженні передових практик запобігання корупції. Ми провели експертний  аналіз та оцінку усіх міністерств і відомств, регіональних центрів і міст, що стало основою для  обрання ключових установ-партнерів. Ми шукали органи державної влади,  які дійсно віддані справі і готові до впровадження змін, саме тому серед органів місцевого самоврядування обрали Дрогобич. Ми раді  підтримати Дрогобич у сфері запобігання та протидії  корупції та сподіваємось, що це стане початком довготривалої співпраці», — зазначив керівник проекту USAID «ВзаємоДія» Лоуренс Хелд.

Окрім цього, Лоуренс Хелд відзначив, що для співпраці експерти Проету відібрали лише п'ять державних установ України, які вже мали певні напрацювання у протидії корупції: на національному рівні це Міністерство інфраструктури України, Міністерство охорони здоров'я, Секретаріат Кабінету Міністрів України; на регіональному рівні серед обласних органів влади відібрано Сумську обласну державну адміністрацію та серед органів місцевого самоврядування — Дрогобицьку міську раду.

Відтак начальник відділу ІТ та аналізу ДМР Станіслав Гайдер продемонстрував систему заходів, які вже впроваджені міською радою задля відкркритості, прозорості та зменшення рівня корупційних проявів. Керівник ІТ та аналізу наочно презентував відкритий бюджет міста, електронні закупівлі, мапу комунальних об'єктів, портал відкритих даних міста, е-сервіси для комунікації з громадою, електронне надання адмінпослуг та багато іншого.

«Те, що Дрогобич є серед переліку таких інституцій як Міністерство інфорструктури України, Міністерство охорони здоров'я, Секретаріат Кабінету Міністрів України та Сумська ОДА свідчить про те, що ми є лідерами поступу і робими все для того, щоб подолати корупцію у місті, а не лобіюємо її. Ми вдячні Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) за  підтримку та довіру. У нас є багато планів і напрямів, які б ми хотіли  розвивати і посилювати. », — наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Пілотний Проект спрямований на розширення повноважень ключових урядових інституцій у боротьбі з корупцією, побудові громадської підтримки, участі в антикорупційних зусиллях та зменшенні толерантності громадян до корупції.

Програма дій у рамках Меморандуму розрахована на 5 років. На першому етапі буде відслідковуватися ситуація з корупційними проявами, а в подальшому будуть розроблені рекомендації та методи протидії корупції.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych