суботу, 17 березня 2018 р.

Село проти міста. Брудний конфлікт.

Епопея з блокадою міського сміттєзвалища громадою села Брониця на території Дрогобицького району триває. Відтак усі спроби та намагання ... thumbnail 1 summary

Епопея з блокадою міського сміттєзвалища громадою села Брониця на території Дрогобицького району триває. Відтак усі спроби та намагання як влади міста Дрогобича, так і представників дрогобицької громади вирішити проблему мирним шляхом були проігноровані з боку як блокувальників, так і громади Брониця.

У п'ятницю, 16 березня, маючи рішення суду щодо незаконних дій блокувальників сміттєзвалища, було прийнято спільне рішення представників громади та керівництва міста здійснити останню спробу мирно вирішити проблему, адже мова йде не так про утилізацію сміття, як те, що своїми діями блокувальники перешкоджають проведенню робіт з підготовки до рекультивації і закриття сміттєзвалища. Відтак міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно з дрогобичанами в супроводі державного виконавця виїхали на чергову зустріч до блокувальників сміттєзвалища. Після приїзду на місце було виявлено декілька осіб. Відтак міський голова Дрогобича Тарас Кучма розпочав з ними бесіду, пригадуючи їм попередні домовленості й виконані зобов'язання з боку дрогобицької громади. Проте й цього разу конструктивної розмови не склалося, адже в розмову почали втручатися як галасливі жінки, так і особи на підпитку, які заявили, що їх вимога одна – залишити сміттєзвалище у такому стані як воно є і жодних доводів про необхідність проведення робіт вони чути не хочуть.

Відтак державним виконавцем було зачитано ухвалу суду. Після чого за допомогою спецтехніки розпочали розчищати перешкоди. Однак блокувальники заблокували техніку й завадили її роботі. Тим часом на місце прибуло чимало представників громади села Брониця, окремі з яких були рішуче налаштовані на провокації. Тоді на місце було викликано наряд поліції для збереження громадського порядку та забезпечення виконання судового рішення, встановлення осіб, які перешкоджають виконанню ухвали суду, та притягненню їх до відповідальності.

Після приїзду поліції державний виконавець вдруге зачитала ухвалу рішення, однак мешканці Брониці наполягали на своїй позиції.

На фото: Акція протесту дрогобичан

Після цього представники громадських об'єднань Дрогобича, заручившись підтримкою мешканців міста, повідомили керівництво Дрогобича, що їх терпець увірвався, а відтак вони розпочинають акції протесту, зокрема блокування дороги Дрогобич-Самбір, якою броничани їздять до Дрогобича та інших населених пунктів.
Як заявили представники громади Дрогобича, забезпечення виконання ухвали суду – це проблеми правоохоронних органів, а відносини між громадами зайшли в глухий кут. Ситуація, яку створили броничани і яка може призвести до екологічного лиха не лише у місті, а й районі, нехтуючи усіма домовленостями та виділеними з бюджету Дрогобича 1 млн 850 тис гривень, повинна набути розголосу і винні повинні нести відповідальність, – заявили блокувальники дороги Дрогобич-Самбір.

Також представники дрогобицьких громадських об'єднань повідомили, що у найближчі дні вони продовжуватимуть акцію пікету до повного вирішення проблеми, або віднайдення компромісу з громадою села Брониця.

На фото: Громада села Брониця блокує в'їзд на сміттєзвалище



Без вирусов. www.avg.com

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych