пʼятницю, 11 серпня 2017 р.

Чи Дрогобицька поліція “кришує” Дрогобицьких мільйонерів?

Опубліковано  10.08.2017  автором  Жуков Олександр .  Член ВГО “Журналісти проти корупції” жителька м. Дрогобича Карпин Марта, звернулась... thumbnail 1 summary
Опубліковано  автором 
Член ВГО “Журналісти проти корупції” жителька м. Дрогобича Карпин Марта, звернулась до нашого осередку, з проханням оприлюднити численні документи, які свідчать про бездіяльність слідчих Дрогобицького відділу поліції при досудовому розслідуванні кримінальних правопорушень.
Ця тема, на нашу думку, є вкрай актуальною, зважаючи на численні факти протиправних дій «славних» правоохоронців, щодо не включення заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення до ЄРДР.
На прикладі однієї заяви ми хочемо показати, як реагують  охоронці при захисті прав громадян України на безпечне життя, при отриманні повідомлень про злочинні посягання проти останніх, як вони відносяться до своїх службових обов’язків, що зрештою ми маємо від цього – безпечне життя чи небезпеку, яка може торкнутись кожного з нас.
14.09.2016 року Карпин М. звернулась до Дрогобицького відділу поліції та дрогобицької місцевої прокуратури із заявою про вчинення кримінального правопорушення.
У заяві, зокрема Карпин М. вказує про те, що «у 2013 році керівник підприємства «Рубікон» (м. Дрогобич, вул. Коновальця, 7, кв.1) Поптик Ігор Михайлович запропонував  їй та її чоловіку (знаходились у приятельських стосунках) позичити гроші у нього та Вовчанського В.І. (начальник Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький», полковник запасу, родич Поптика І.М.) в сумі 225 тис. доларів США для подальшої закупівлі селянського масла.
При зустрічі з Вовчанським В.І. та Поптиком І.М. були обговорені умови зберігання  масла. Першою умовою було те, що цей товар буде знаходитись під охороною фірми «АУТПОСТ» (договір на охорону був укладений дружиною Поптика І.М.- Поптик Ольгою Романівною).
На позичені кошти мій чоловік придбав 40 тон масла селянського, яке було поміщено у холодильне приміщення за адресою: м. Дрогобич, вул. Горішня Брама, 183 (під охорону фірми  «АУТПОСТ»).
У даному холодильнику зберігалось ще 24 тони масла селянського, які були придбані за наші власні кошти. Загальна вартість товару складала 240 тис. доларів США.

У подальшому 64 тони масла, які ми віддали Поптику І.М. під заставу отриманих коштів, були ним реалізовані.

Щоб приховати цей факт, Поптик І.М. та Вовчанський В.І. нам заявили, що масло зіпнулося і вони його викинули. При цьому ними не було надано жодних доказів.
Вищезазначені факти свідчать про те, що Поптик І.М. та Вовчанський В.І. діючи умисно, з корисливих мотивів шляхом зловживання довірою заволоділи нашим майном. Тобто в діях Поптика І.М. та Вовчанського В.І. містяться ознаки злочину, передбаченого ст.190 КК України – шахрайство (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману  чи зловживання довірою).
Окрім того, шахрайські дії Поптика І.М. проявились у наступному. Маючи намір на заволодіння товаром, який ми віддали під заставу позичених коштів та який знаходився під охороною фірми  «АУТПОСТ», Поптик І.М. вчиняв дії для збільшення суми нашого боргу перед ним. З цією метою Поптик І.М. став вимагати змінити заставу (64 тони масла) на нерухомість, а саме: на раніше придбаний мною, як засновником та власником ТзОВ «Маслоленд» торговий комплекс «МАТАДОР», що знаходиться за адресою: м. Дрогобич, вул. Самбірська, 128/1. При цьому він повідомляв, що у нас буде можливість продати масло після зміни застави.
18.12.2013 року я змушена була написати розписку про те, що позичила в Поптика І.М. 70 тис. доларів США (саме у стільки оцінили адмінкорпус торгового комплексу «МАТАДОР»). На решту 155 тис. доларів США я повинна була написати розписку у січні 2014 року, після оформлення документації по купівлі всього майнового комплексу «МАТАДОР».
Однак у подальшому Поптик І.М. змусив мене написати розписку на загальну суму 225 тис. доларів США, обіцяючи що попередню розписку на 70 тис.доларів США мені буде повернуто.
Зазначу, що дану розписку мені повернуто не було.
У подальшому, шахраюючи з борговими розписками та мировою угодою, залякуючи мене та чоловіка фізичною розправою, використовуючи корупційні зв’язки у Дрогобицькому міськрайонному суді (налагоджені для стягнення заборгованості з позичальників у подвійному розмірі), Поптик І.М. незаконно збільшив борг нашої сім’ї перед ним до 295 тис. доларів США.
Обманним шляхом заволодів квартирою, яка знаходилась у спільній власності з моїми батьками – за адресою: м. Дрогобич, вул. Мазепи, 5 кв.1, обманним шляхом заволодів коштами у сумі 30 тис. доларів США за квартиру, яку мій чоловік придбав у Поптика І.М. для своє колишньої жінки та їхньої дитини (м.Дрогобич, вул. Грушевського, 72/48), обманним шляхом заволодів нашим садовим будинком за адресою: м. Дрогобич, «Садівниче товариство «Здоров’я», вул.Квіткова, 2. Окрім цього, Поптиком І.М. здійснюється спроба у шахрайський спосіб заволодіти майном ТзОВ «Маслоленд».
На підставі викладеної інформації Карпин М. просила Дрогобицький ВП «внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати досудове розслідування за фактом вчинення Поптиком І.М. та Вовчанським В.І. злочину передбаченого ч.2 ст.190 КК України…
Про прийняте рішення у частині внесення відомостей до ЄРДР повідомити у встановленому порядку з наданням копії витягу з ЄРДР».
Вказана заява зареєстрована у Дрогобицькому відділі поліції в ЖЄО № 9593 від 14.09.2016 року та виданий талон-повідомлення № 340.
Здавалось би, що  правоохоронці Дрогобиччини  мали би зацікавитись такою «бурхливою» діяльністю Поптика І.М., внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати досудове розслідування по кримінальному провадженню.
Адже виникає багато питань: Звідки у Поптиків такі значні суми коштів у валюті для «боргових» операцій? Чи ця діяльність є легітимною (банки мають ліцензію)?
Чи свідчить бездіяльність фіскальної та правоохоронної служби про наявність у Поптика І.М. т.з. «криші»- пряма ознака корупції?
Кажуть «бог дає одним крила, а іншим копняка, але летять вони разом».
Крил наші правоохоронці не мають! А копняка їм дати, щоб вони летіли з прискоренням – самий вірний спосіб заставити працювати у відповідності до вимог Закону!
Цілий рік минув з дати внесення вказаних відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР.
Щось змінилось? Слідчі поліції провели необхідні заходи досудового розслідування? Викликали і допитали всіх осіб, що фігурують у повідомленні? Перевірили викладену інформацію? Оголосили комусь підозру у вчиненні злочину? Чи рік займались «мічурінством»? Затягували або не вчиняли жодних дій для досудового розслідування? Чому? Отримували хабарі?
Продовження буде…

Львівське відділення ВГО «Журналісти проти корупції»
О.С.Жуков

1 коментар

  1. Every weekend i used to pay a quick visit this web site, as i wish for enjoyment, since this this website conations truly pleasant funny material too. capital one card login in

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych