четвер, 13 квітня 2017 р.

У Дрогобичі знесуть гаражі, яким вже майже 30 років

Гаражний кооператив, якому вже майже тридцять років, і який належить людям ще з радянських часів, був визнаний дрогобицькою владою незак... thumbnail 1 summary
Гаражний кооператив, якому вже майже тридцять років, і який належить людям ще з радянських часів, був визнаний дрогобицькою владою незаконним. Усі документи на власність визнано недійсними, а людей поставили перед фактом, що гаражі знесуть.
«Ось, написано «металевий гараж», тут є розміри, є проект, технічний паспорт у нас, звичайно ж, теж є», – показує документи пані Ірина, у якої хочуть відібрати гараж, що належав ще її батькові.
Одного дня жінка і ще десятки членів кооперативу побачили оголошення про знесення їхніх гаражів. У мерії пояснили, що споруди є незаконними, а договори – нечинні.
«Люди собі, де хотіли, там гаражі поставили. Ті гаражі людям було дано тимчасово до 1999-го року, після цього ніхто договорів не поновлював», – пояснює міський голова Тарас Кучма.
У міській раді кажуть, що тут планують облаштувати паркінг. Проте місцеві жителі впевнені, що місця поруч з гаражами для цього було б цілком достатньо.
Активісти підозрюють, що привабливий шматок землі в центрі міста хочуть віддати під забудову, проте мер міста спростовує цю інформацію.
Члени кооперативу планують захищати свої права в суді. 

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych