понеділок, 29 листопада 2021 р.

Загроза вторгнення Росії в Україну: що кажуть дані розвідки

  Українська та американська розвідка говорять про те, що Росія може готувати повномасштабне вторгнення на територію України. Біля наших кор... thumbnail 1 summary

 

Українська та американська розвідка говорять про те, що Росія може готувати повномасштабне вторгнення на територію України. Біля наших кордонів зосереджено майже 100 тисяч російських військових та значну кількість техніки. Наступальна операція, як вважають у США, може бути запланована на початок 2022 року.

Уперше про концентрацію сил та засобів Росії біля кордону України наприкінці жовтня повідомило видання The Washington Post. Його джерела розповіли, що після вересневих навчань «Захід-2021» деякі військові підрозділи не повернулися на місце постійної дислокації. Крім того, РФ перекидає до кордону ще більше сил.

У листопаді Politico опублікувало супутникові знімки російських військ та військової техніки на кордоні України. А німецьке видання Süddeutsche Zeitung повідомило, що європейські союзники отримали від США попередження про можливу ескалацію конфлікту в Україні.

Потім Bloomberg повідомило, що Росія продовжує перекидати до українського кордону війська та бойові танки.

В останні дні з'явилася конкретніша інформація про можливу атаку Росії на Україну. За даними Bloomberg, наступальна операція може розпочатися на початку 2022 року. Вторгнення Росія може розпочати з боку Білорусі та окупованого Криму за участю близько 100 тисяч військових. Більше того, близько половини тактичних груп перебувають на своїх позиціях. Джерела також стверджують, що Росія оголосила негласну мобілізацію резервістів.

Крім того, голова української розвідки вважає, що перед безпосередньою атакою може відбутися серія «психологічних операцій» для дестабілізації ситуації в Україні – протести, заворушення.

А поки аналітики оцінюють ризики гарячої війни, Telegraph вже підраховує її фінансові наслідки.

Оглядач Метью Лін попереджає, що вторгнення Росії в Україну спричинить велику економічну кризу, подібну до тієї, що сталася в 2008 році.

Ціни на газ та нафту підскочать у чотири-п'ять разів, на євро чекає колапс. Інфляція зросте у той час, як торгівельні потоки, що йдуть через Росію, закриються.

Ці фактори ризику повинні об'єднати українців, як у 2014-му, але замість цього - ми розхитуємо національну безпеку зсередини.

Окремі політичні структури України розгортають свої штаби для організації протестних акцій з різноманітних питань для дестабілізації ситуації в країні, стоврення тотальної недовіри владі та отримання для себе політичних дивідендів. Тому ми повинні пам'ятати, що при всіх наших політичних переконаннях та несприйнятті окремих політиків - єднаймося, бо Україна понад усе! Це не просто пусті слова"

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych