понеділок, 7 вересня 2020 р.

На Дрогобиччині побував Петро Порошенко

Побував у нас (в Дрогобичі та Трускавці), тепер уже як народний депутат і лідер “Європейської солідарности” п’ятий Президент України Пет... thumbnail 1 summary

Побував у нас (в Дрогобичі та Трускавці), тепер уже як народний депутат і лідер “Європейської солідарности” п’ятий Президент України Петро Порошенко минулої суботи.
Був не сам, разом зі своїм лідером завітали народні депутати Микола Княжицький, Степан Кубів, Олег Синютка, Андрій Лопушанський. Гість відвідав нашу “поему (сонату) в дереві”  пам’ятку культурної спадщини ЮНЕСКО церкву святого Юра, з якою високого гостя та його почет знайомив художник музею «Дрогобиччина»  Лев Скоп.
Побував політик також у  БФ “Карітас”, зокрема спілкувався з вихованцями центру «Дивовижні долоні» та її незмінною керівничкою Людмилою Смолень. Під час цієї зустрічі п’ятий Президент наголосив на важливости інклюзивної освіти: “Для нашої родини і нашої команди питання інклюзивної освіти, питання захисту інтересів людей з особливими потребами було і буде одним із перших пріоритетів.
І ми точно продовжимо цю важливу роботу на будь-яких щаблях: і у парламенті, і в місцевих органах влади.
Ці світлі діти мають нас об’єднувати. І вони справді допомагають нам ви являти найкращі людські риси».
Відтак Петро Порошенко виступив перед дрогобичанами на головному майдані міста. Говорив про парламентську діяльність ЄС, про нинішню владу та загрози, що стоять нині перед країною, про необхідність мобілізуватися та об’єднатися.
– Росія запровадила персональні санкції проти мене як п’ятого Президента України. Але для мене ніби державна нагорода. Крім того, санкції запровадили проти Олега Синютки, Степана Кубіва, Миколи Княжицького, Софії Федини і багатьох інших патріотів. Це – як знак якості!
Шість років вони намагалися нас налякати. Але, завдяки спільним зусиллям, ми зберегли Україну. Ми зруйнували їхні плани розшматувати Україну і створити Новоросію. Шість років тому хлопці і дівчата, в тому числі з Дрогобича, їхали на Майдан, щоб зберегти європейську Україну. А потім просто з Майдану на фронт – для того, щоб дати відсіч російській агресії, яка ніяк не може змиритися з самим фактом існування нашої з вами незалежної держави.
«Європейська Солідарність» і всередині країни продовжує тримати оборону проти п’ятої колони Кремля та непрофесійної влади, яка боїться опозиційних політиків більше, ніж справжніх ворогів України – сказав Петро Порошенко.
І, хоча цього очікували багато хто, таки не назвав імен тих, кого його партія підтримуватиме на посади очільників Дрогобицької та Трускавецької ОТГ на жовтневих місцевих виборах. очевидно, наші місцеві “еліти” самі не змогли домовитись, тож на разі інтрига залишається.
Візит  висвітлив ще одну проблему: не завжди “з гори” (це стосується не тільки ЄС, а практично усіх партій) не завжди видно, хто представляє політсилу “внизу”. А є чимало таких, які міняють партійну приналежність як рукавички й діють лише заради власного хісна.
Є й такі. Які добре розуміють, що на наших теренах нині саме «ЄС» має найвищий рейтинг і вельми високу довіру, що й дозволяє або увійти у владі структури або ж втриматися надалі при владі.  Й цим тільки псують репутацію партії. Приміром, один колишній есдек, який уже чотири рази був обласним депутатом від чотирьох партій нині вже (від часу парламентських) виборів – у ЄС. До речі, перед виступом п’ятого Президента центром міста кружляли люди, які роздавали агітку місцевого осередку ЄС (надруковану на замовлення саме колишнього офіціанта). Й перший матеріал там – розмова з цим квазі-політиком з цинічним заголовком, що не може не дивувати: «У житті ніколи не плив за течію»…
Недалеко пішов від цього персонажа й нинішній очільник міста, який депутатом  міськради від  «Порі» був, а на виборах минулих йшов під прапором «народного контролю». Або ж «леґенда місцева», художник, який своєму неабиякому вмінню втертися в довіру й завдяки амбіціям та само піару (те, що це чергова підміна понять багато хто сліпо не бачить), що відтепер має чергову індульґенцію (чомусь не лише в місті замовчують ставлення фахівців інституту «Укрпроєктреставрація» до якого фаховости), адже з рук п’ятого Президента отримав посвідчення члена «Європейської солідарности».
Жоден не може пояснити керівництву шанованої політ сили , що такі люди не додають та авторитету політичній силі… Тому треба не стільки на “бренд” партії дивитися, а на тих, хто – йдеться передовсім про реґіон – представляють партії. Варто пам’ятати й усвідомлювати, що не варто орієнтуватися лише на лідера, відходити вже треба від партій лідерського штибу. Про це, до речі, говорив і сам Петро Порошенко.
Отже знову ми всі – перед поважним вибором, адже добре бачимо те, що маємо нині в місті і яких воно, подекуди  кардинальних змін потребує. Перекинчики й амбітні користолюбці мало чим різняться від недовчених «слуг» чи відверто антиукраїнських адептів партії Медведчука…
Після Дрогобича буда зустріч з трускавчанами й активом місцевого осередку «ЄС». Але й там, хоч на це дуже розраховували і нинішній міський голова й керівник міської організації «Європейської солідарности» жодне ім’я фаворита політсили оприлюднено не було.
Світлини Л. Ґольберґа та зі сторінки Петра Порошенка у Фейсбуку.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych