суботу, 28 грудня 2019 р.

У Дрогобичі засудили керівника комунального підприємства за завищення цін на пальне

У Дрогобичі директора комунального підприємства засудили на три роки позбавлення волі через завищення цін на пальне. Про це повідомляє ... thumbnail 1 summary

У Дрогобичі директора комунального підприємства засудили на три роки позбавлення волі через завищення цін на пальне. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Львівській області, передає Zaxid.Net.
 Йдеться про розслідування, яке провели експерти “Центру громадського моніторингу та досліджень” у 2017 році. За інформацією поліції, директор безпідставно збільшив видатки на закупівлю пального та завдав підприємству збитків на понад 400 тис. грн.
Зокрема, правоохоронці з’ясували, що впродовж січня 2017 року через систему публічних закупівель Prozorrо комунальне підприємство проводило відкриті торги зі закупівлі нафтопродуктів. За їх результатами з фірмою-переможцем уклали договір про поставку паливно-мастильних матеріалів вартістю понад 15 млн грн.
Згодом 57-річний посадовець, порушивши закон «Про публічні закупівлі», уклав з цим же підприємством додаткові угоди, в яких безпідставно завищив ціну за літр пального. Він не обґрунтував та документально не підтвердив коливання ціни на ринку. Через що комунальне підприємство зазнало майнової шкоди на суму в 434 тис. грн.
За рішенням суду директор визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).
Чоловіка засуджено до позбавлення волі строком на три роки (з випробувальним терміном два роки) із позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною із виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на два роки. Крім того, його оштрафували на 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 4 250 грн.
У повідомленні поліції не зазначено про директора якого підприємства йдеться та з якою саме компанією він укладав договори на поставку паливно-мастильних матеріалів.
Наразі у судовому реєстрі ще не оприлюднили вироку суду, в якому винесли обвинувачення порушнику. Однак, як видно з ухвал Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області, мова йде про екс-керівника «Комбінату міського господарства» Дрогобицької міської ради Андрія Яніва.
Цей вирок ще не набрав законної сили, оскільки сторони ще мають час, щоб подати апеляцію на таке рішення.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych