суботу, 30 листопада 2019 р.

Як підприємцю подати електронну звітність безкоштовно

Для подачі звітів у податкову службу підприємець може найняти бухгалтера, але дешевше навчитися відсилати їх самостійно. Це нескладно —... thumbnail 1 summary
Для подачі звітів у податкову службу підприємець може найняти бухгалтера, але дешевше навчитися відсилати їх самостійно. Це нескладно — всього чотири кроки.
Багато українців, зареєструвавши офіційно фізособу-підприємця (ФОП), після відвідування податкової служби перебувають у збентеженні. В офіційному статусі підприємця необхідно щоквартально подавати звітність. Якщо цього не робити, то податкова служба вас оштрафує.
Якщо у вас є зайві кошти, ви можете найняти бухгалтера на аутсорсингу, який вестиме вашу бухгалтерію і подаватиме за вас усі звіти. Ви також можете скористатися платними сервісами з ведення бухгалтерії онлайн.
Однак усі ці варіанти потребуватимуть кілька тисяч гривень щомісячних витрат. Для підприємців-початківців кожна копійка на рахунку, тому нелогічно витрачати гроші на те, що можна легко зробити самостійно і безкоштовно.
Якщо ви реєстрували ФОП онлайн, то у вас вже є електронний цифровий підпис, який ви отримали в акредитаційному центрі сертифікації ключів Приватбанку.
Отже, як подати звітність в електронному вигляді безкоштовно?

Крок 1. Реєстрація у "Приват24 для бізнесу".

Щоб подати звітність онлайн, зайдіть на сторінку "Приват24 для бізнесу".

Якщо у вас нема цього акаунту, натисніть нижче на посилання "Реєстрація".

Крок 2. Вхід до акаунту в "Приват24 для бізнесу".

Зареєструвавшись, вам необхідно зайти у свій акаунт, навести курсор на розділ "Документи" і в меню, що випадає, натиснути на пункт "Електронна звітність".

Завантажиться ось така сторінка.

Зліва є кнопка "Створити звіт", натисніть на неї.

Виберіть розділ "Податкова декларація платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи)" і натисніть на кнопку "Створити".

Виберіть необхідний період і натисніть ще раз на кнопку "Створити".

Крок 3. Заповнення електронної декларації ФОП.

Програма "підтягне" назву податкової служби за вашим місцем реєстрації та інші дані.

Внесіть відсутню інформацію, зокрема період, за який подається звітність.

Потім виберіть свою ставку податку, в нашому випадку 5%, і введіть суму доходу. Після цього програма автоматично заповнить поля і покаже, скільки податків потрібно заплатити. Наприклад, якщо дохід був 1 тис грн, заплатити потрібно 50 грн податків. Оплатити податок можна у "Приват24 для бізнесу".

Перевірте правильність інших введених даних і натисніть на кнопку "Зберегти".

Якщо будуть помилки, програма про це повідомить, і ви зможете внести правки.

Крок 4. Підписання звіту електронним цифровим підписом і його відправка.

Упевнившись, що звіт заповнений правильно, натисніть кнопку "Підписати і відправити".

Завантажте свій електронний цифровий ключ, введіть пароль і натисніть на кнопку "Підписати і відправити". Після цього звіт повинен піти в податкову службу.

Поданням звітності краще не нехтувати. Зайва увага з боку податківців зазвичай закінчується для підприємця штрафними санкціями.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych