четвер, 25 січня 2018 р.

Аудитори виявили неефективне використання бюджету Дрогобича

Львівські аудитори виявили неефективне використання бюджетних коштів та резерви для збільшення доходів бюджету м. Дрогобича на десятки мі... thumbnail 1 summary
Львівські аудитори виявили неефективне використання бюджетних коштів та резерви для збільшення доходів бюджету м. Дрогобича на десятки мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.
Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели державний фінансовий аудит виконання Дрогобицького міського бюджету за 2014-2016 роки та за І півріччя 2017 року. Під час аудиту вони виявили неефективне використання бюджетних коштів на суму 950 тис. грн, втрати доходів загалом на 50,8 млн грн та можливі резерви додаткових щорічних надходжень на 30,7 млн грн.
Неефективне використання 950 тис. грн виникло загалом через додаткові видатки з міського бюджету 677,9 тис. грн, витрачених на сплату єдиного соціального внеску на зарплату працівників, які працювали на неповну ставку і отримували зарплату, нижчу від встановленої законом мінімальної. Також – через використання 268,7 тис. грн. на доплату працівникам дошкільних навчальних закладів за шкідливі умови праці без відповідної атестації робочих місць.
До втрати містом 50,8 млн грн доходів призвів недостатній контроль міської ради за своєчасним укладенням, переукладенням та зміною умов договорів про користування земельними ділянками, що належать місту; низький рівень претензійно-позовної роботи щодо боржників; недостатньо вмотивовані рішення про надання пільг при сплаті за оренду комунального майна; невжиття заходів для отримання коштів із бюджетів інших територіальних одиниць, мешканці яких лікувалися в медичних установах м. Дрогобича. Зокрема, через неукладення договорів оренди земельних ділянок із землекористувачами чи несвоєчасно внесені зміни до наявних договорів міський бюджет не отримав майже 29 млн грн. Ще 5,1 млн грн втрачено через списання податкової заборгованості за землю внаслідок спливу терміну позовної давності та визнання боржників банкрутами.
Також аудитори виявили резерви для наповнення міського бюджету на суму понад 30,7 млн грн. Наприклад, за умов погашення наявної заборгованості із заробітної плати, яку допустили підприємства міста, до бюджету надійшло б майже 3,4 млн грн. податку на доходи фізичних осіб.
Уклавши з органами місцевого самоврядування інших адміністративних територій, мешканці яких лікувалися в медустановах Дрогобича, угоди щодо передачі міжбюджетних трансфертів, до міського бюджету можна додатково залучати майже 20 млн грн. щороку. Також додаткові доходи місто може отримати, залучивши кошти, виділені на фінансування навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів, які проживають у інших населених пунктах, а навчаються у Дрогобичі, та здавши в оренду вільні комунальні площі тощо.
За результатами проведеного державного фінансового аудиту міській раді надано пропозиції для вдосконалення формування та виконання бюджету міста. Про результати аудиту поінформовано Львівську обласну державну адміністрацію.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych