середу, 7 червня 2017 р.

Є-Data» запрошує на регіональні тренінги по відкритим даним.

Чому і кому треба на них йти?  Відповідно до закону України «Про відкритість використання публічних коштів», у 2015 році було створено ... thumbnail 1 summary
Чому і кому треба на них йти? Відповідно до закону України «Про відкритість використання публічних коштів», у 2015 році було створено портал e-data.gov.ua. Казначейський модуль сайту працює вже на 100%. Отже кожного дня будь-хто без будь-яких перешкод може подивитися державні платежі щодо використання бюджетних коштів.
Наразі e-data.gov.ua - найбільша відкрита офіційна база даних в Україні у сфері публічних фінансів, яка містить понад 50,5 млн. трансакцій на загальну суму більш ніж 3,2 трлн. грн. та 17 млн. договорів, актів і звітів.   
Іншими словами громадськість отримала безпрецедентний доступ до інформації про державні витрати, а отже можливість контролю за фінансовими діями урядовців. Провідні українські журналісти вже користуються e-data.gov.ua для виявлення, та розслідування фактів корупції.   
Для того, щоб активізувати цей процес по всій країні, команда «Є-Data» розпочала серію регіональних тренінгів. Позаду вже семінари в Рівне, Чернігові, Черкасах, Хмельницькому, Житомирі, Вінниці, Кропивницькому, Ужгороді. У червні «Є-Data» завітає до Дніпра, Чернівців, Івано-Франківська, Херсона, Миколаєва, Дрогобича, у липні Полтава, Суми, Харків, Одесса
У програмі семінарів:
1. Що таке відкриті дані.
2. Ситуація з opendata в світі та Україні. Як нашій країні вдалося піднятися до 24 місця за рівнем розвитку відкритих даних GlobalOpenDataIndex.
3. Які існують e-інструменти контроля за владою (портал e-data.gov.ua, «Пошуково-аналітична система 007»,  Телеграм-Бот 007 та ін..), та як ними користуватися.
4. Розгляд кейсів - журналістських розслідувань, що відбулися за допомогою відкритих даних.  
5. Презентація  четвертого «Регулярного національного конкурсу журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-Розслідування», та другого е-Хакатону, що відбудеться в рамках конкурсу.

До семінарів запрошуються журналісти та громадські активісти. Участь безкоштовна.
Розклад семінарів:



м. Дрогобич 13 червня о 12:00 за адресою вул. Івана Франка, 34/2


Реєстрація на цей захід за посиланням -
https://goo.gl/GDLiae


Партнери: Міжнародний фонд «Відродження»

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych