четвер, 15 червня 2017 р.

Директор гімназії у Дрогобичі оголосив голодування

Директор Дрогобицької гімназії ім. Богдана Лепкого Іван Лепкий оголосив голодування через рішення Дрогобицької міської ради від 15 грудня... thumbnail 1 summary

Директор Дрогобицької гімназії ім. Богдана Лепкого Іван Лепкий оголосив голодування через рішення Дрогобицької міської ради від 15 грудня 2016 року про затвердження Статуту гімназії, у якому не передбачений поділ класів при вивченні математики та української літератури.


Фото: Дрогобицька гімназія
Директор гімназії нагадав, що рішення міської ради було прийняте без громадського обговорення та без дотримання належної процедури. Кошти на здійснення цього поділу не передбачені у міському бюджеті на 2017 рік з 1 січня 2017 року.
«Зараз ми готуємося до нового навчального року, але нашу проблему ніхто не вирішує. Статут змінений без нашої згоди, і поділ класів у ньому не передбачений. Коштів на ці класи не виділяють із міського бюджету, тож ми упродовж року платили вчителям, які окремо вчать начебто об’єднані  класи, із своєї зарплати. Ми мусимо вдаватися до радикальних заходів, бо інакше нас не чують, тому я заявив про голодування», – сказав Іван Лепкий.
За словами директора гімназії, у п’ятницю представники обласної профспілки приїхали у Дрогобич і хотіли поговорити із міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою, проте мер нікого не слухав, кричав на присутніх.
«Представники профспілки сказали, що не можуть нічого зробити, тому ми з колективом діятимемо рішуче. Думаю, вчителі також приєднаються до голодування, адже ми не знаємо, скільки доведеться голодувати чи взагалі вмерти, щоб нас почули», – наголосив Іван Лепкий.
Він додав, що сьогодні о 14:00 у актовому залі гімназії відбудеться прес-конференція, на якій директор детальніше розповість про проблему та про те, як її можна вирішити.
Нагадаємо, в кінці минулого року вчителі Дрогобицької гімназії ім. Богдана Лепкого надіслали відкрите звернення до Дрогобицького міського голови Тараса Кучми, секретаря міської ради Олега Хруща та начальника відділу освіти виконавчих органів міської ради Петра Сушка, у якому висунули низку вимог.
Леся БУРБАН

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych