вівторок, 25 квітня 2017 р.

Меморандум: жодних угод про львівське сміття наразі не підписано

Станом на сьогодні у рамках меморандуму між владою Львова й області та містами Львівщини не підписано жодної угоди про прийом львівськог... thumbnail 1 summary
Станом на сьогодні у рамках меморандуму між владою Львова й області та містами Львівщини не підписано жодної угоди про прийом львівського сміття.
Про це 25 квітня повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук.
«На сьогодні ще жодної угоди не підписано, тому що триває процедура громадських обговорень і прийняття рішень на сесіях у місцевих радах. Після цього будуть укладатися угоди», – повідомив Романчук.
З його слів, меморандум підписали 15 міських голів, однак очікують ще додаткових підписантів. «Ще хтось не зміг приїхати – був у відпустці чи на лікарняному, тому підписантів буде більше», – пояснив Н.Романчук.
З його слів, перші угоди можуть бути підписані у травні.
«Львівська обласна рада виділила понад 15 млн грн. Зараз місто зі свого боку має виділити 70 млн грн. Мають пройти громадські обговорення на територіях. У четвер буде зібрана громадська рада, яка буде контролювати вивезення ТПВ зі Львова, щоби це не робилося закулісно і кулуарно. У Громадську раду увійдуть представники з усіх районів, які будуть контролювати прийом сміття на своїх територіях», – пояснив Н.Романчук.
Як повідомлялося, 21 квітня у Львівській ОДА керівники Львова, області та мери 20 міст Львівської області підписали меморандум про співпрацю щодо прийому львівського сміття на полігони області.
Час дії меморандуму – два роки. Відповідно до оприлюднених обсягів захоронення ТПВ, найбільшу кількість львівського сміття прийматимуть Новояворівськ (80 тонн на добу), Самбір (70 тонн), Миколаїв (60 тонн) та Дрогобич (50 тонн). Менші обсяги відходів зі Львова поїдуть до Червонограда (40 тонн), Стрия (40 тонн), Золочева (30 тонн), Борислава (30 тонн), Буська (30 тонн), Сокаля (30 тонн), Бродів (20 тонн), Жидачева (20 тонн), Радехова (20 тонн), Белза (10 тонн), Великих Мостів (10 тонн), Мостиськ (10 тонн), Перемишлян (10 тонн), Рави-Руської (10 тонн), Старого Самбора (10 тонн). Усього – 580 тонн. Приблизно така кількість відходів продукується у Львові щодня.
На сесії 25 квітня Львівська облрада виділила понад 15 млн грн містам, які погодяться приймати сміття зі Львова. 

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych