вівторок, 21 березня 2017 р.

Як проходить атестація поліцейських

Атестація поліцейських – як вона була і як вона є. Влітку і восени минулого року відбулася атестація поліцейських Львівщини. Це було в ра... thumbnail 1 summary
Атестація поліцейських – як вона була і як вона є. Влітку і восени минулого року відбулася атестація поліцейських Львівщини. Це було в рамках загальноукраїнської поголовної переатестації. Тоді всі, хто пішов на атестацію, отримали певні оцінки: підвищити, залишити на посаді, понизити і звільнити з органів внутрішніх справ. Я не буду зараз вдаватися до аналізу самого механізму атестації (я про це вже писала) і не оцінюватиму справедливості тодішнього рішення щодо кожного із керівників, про яких тут йтиметься. Наведу просто факти.
7 березня відбулася повторна атестація керівників підрозділів уже новоствореною атестаційною комісією (її склад є на офіційному сайті ГУНП у Львівській області). У подальшому «рекомендували» – означає фактично «призначили».
Оскільки керівництво ГУНП у Львівській області так і не наважилося викласти на сайт результати тієї співбесіди, а запити я не маю внутрішньої потреби робити, то я, по пам’яті і по записах, відтворю список оцінок, які були дані комісіями: попередньою (минулорічною) і сьогодні діючою.
Павло Гарасим очолював Залізничний ВП. Під час загальноукраїнської атестації був понижений на посаді. Кілька місяців був т. в. о. начальника Залізничного ВП. 7 березня рекомендований для призначення керівником цього ВП.
Роман Білик на час загальноукраїнської атестації обіймав посаду начальника слідства Залізничного ВП. Яку оцінку на атестації отримав – не знаю. 7 березня новою атестаційною комісією рекомендований до призначення керівником Пустомитівського ВП (відділення).
Олександр Кінах досі був т. в. о Франківського ВП. На атестації був визнаним таким, що відповідає займаній посаді. 7 березня його рекомендували до призначення начальником Франківського ВП.
Роман Макогон на загальноукраїнській атестації отримав оцінку «займаній посаді відповідає». Останні місяці був т. в. о. начальника Личаківського ВП. 7 березня рекомендований до призначення на цю посаду.
Олег Сушко очолював Мостиський ВП (відділення). Згідно рішення минулорічної атестаційної комісії «займаній посаді відповідає». 7 березня був рекомендований на посаду начальника Самбірського ВП.
Йосип Галицький – начальник Бродівського ВП (відділення). На минулорічній атестації отримав оцінку «3», що означає пониження у посаді. Досі був т. в. о. начальника цього ВП. 7 березня рекомендований на посаду начальника Бродівського ВП.
Іван Малиш досі був т. в. о. начальника Стрийського ВП. На всеукраїнській атестації був понижений на посаді. 7 березня новостворена атестаційна комісія рекомендувала його на посаду начальника Стрийського ВП.
Володимир Звадюк 7 березня, якщо не помиляюся, рекомендований на посаду начальника Сокальського ВП (відділення). На якій посаді працював раніше і яку оцінку мав на попередній атестації – мені не відомо.
Андрій Мархонь на момент загальноукраїнської атестації очолював Золочівський ВП. Атестаційна комісія прийняла рішення звільнити його з ОВС. Суд його поновив. 7 березня був рекомендований комісією на посаду начальника Золочівського ВП.
Богдан Собко на момент минулорічної атестації очолював Трускавецьке ВП (відділення). Атестаційною комісією тоді був звільнений з ОВС. Суд його поновив. 7 березня був рекомендований на посаду начальника Трускавецького ВП.
Роман Чекас керував минулого року на мить атестації Старосамбірським ВП (відділення). Атестаційною комісією був звільнений з ОВС. Суд його поновив. 7 березня рекомендований на цю ж посаду.
Мирон Карапата очолював Дрогобицький ВП і був звільнений торік атестаційною комісією з ОВС. Суд його поновив. 7 березня новою комісією був рекомендований на посаду начальника. Мостиського ВП(відділення).
Загалом 7 березня атестувалося 17 поліцейських. Однак я написала лише про 12 начальників відділів та відділень поліції. Решту п’ятьох я не знаю і вони претендували на атестації на нижчі рангом посади.
Отож, підсумовуємо наслідки загальноукраїнської атестації для керівників відділів та відділень поліції:
Торік було ЗВІЛЬНЕНО п’ять керівників. Усі поновилися через суд. Понижений лише Володимир Яріш – колишній начальник Сокальського ВП. Решта – Собко, Карарата, Мархонь, Чекас – залишаться на посадах.
ПОНИЖЕНО було торік на посадах сімох начальників. Реально понизили лише двох: Василь Кулик уже колишній начальник Сихівського ВП і Василь Страшівський уже колишній начальник Самбірського ВП. Решта – Гарасим, Галицький, Малиш, Ярослав Перетятко, Роль – залишилися на попередніх посадах.
Ще раз повторюся: я не даю оцінку нікому зі згаданих керівників. Когось, на мою суб’єктивну думку, під час загальноукраїнської атестації понизили і звільнили не справедливо, а когось підвищили не обґрунтовано. Але я про це вже писала і заглиблюватися зараз не буду. Цей пост є суто інформативним. Адже мене часто люди питають – які наслідки атестації. Ось вони.

Вікторія Балицька, журналіст, громадський активіст

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych