вівторок, 20 грудня 2016 р.

Чергова спроба маніпуляції громадською думкою у Дрогобичі

Громадські організації — рушій громадянського суспільства. Однак коли дії та ствердження громадських організацій побудовані на розповсюд... thumbnail 1 summary
Громадські організації — рушій громадянського суспільства. Однак коли дії та ствердження громадських організацій побудовані на розповсюдженні неправдивої інформації, такі дії можна вважати спрямованими на спробу маніпуляції громадської думки, або ж дестабілізацію у громадсько-політичному житті міста.
У середу, 23 листопада, міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою було підписано розпорядження №634-р «Про проведення громадських слухань». У четвер, 24 листопада, на офіційному інтернет-порталі Дрогобицької міської ради було розміщено анонс громадських слухань на тему «Про затвердження бюджету міста Дрогобича на 2017 рік», які відбулися 5 грудня. Цього ж дня відповідний текст оголошення про громадські слухання було надіслано не електронні скриньки друкованих та інтернет-видань міста Дрогобича та Дрогобицького району.
Текст оголошення про проведення громадських слухань та проектні документи було опубліковано у друкованому часописі «Галицька зоря» № 69 та продубльовано у цьому ж часописі за 2 грудня, №70.
Окрім розміщення анонсу про громадські слухання на порталі ради та «Галицькій зорі», текст оголошення було опубліковано низкою інтернет-видань:
1. АНОНС. Громадські слухання на тему: «Про затвердження бюджету міста Дрогобича на 2017 рік» (24.11.2016)
2. Для обговорення громадськості: Бюджет-2017 (28.11.2016)
3. АНОНС. Громадські слухання на тему: «Про затвердження бюджету міста Дрогобича на 2017 рік» (24.11.2016)
4. У Дрогобичі відбудуться громадські слухання на тему: «Затвердження бюджету міста Дрогобича на 2017 рік» (03.12.2016)
та інших.
Однак, на адресу міської ради надійшло звернення від ГО «Віче Дрогобиччини», ДМОГО «Дрогобицька громада», ГО «Воля України», де стверджується, що «… Інформація про проведення слухань не розміщена в засобах масової інформації. …».
Відповідно до чинного законодавства, міською радою було дано відповідь на це звернення, де було роз’яснено поетапність публікації оголошення та вказано, що ствердження громадськими організаціями про нерозміщення інформації у ЗМІ — некоректне та таке, що не відповідає дійсності.
Окрім громадських слухань, за ініціативи «Інституту міста Дрогобича», відбулися дві зустрічі, де обговорювалися механізми формування бюджету на 2017 рік. За підсумками зустрічей, у першій з них взяли участь троє громадських активістів, у другій — одна особа. Інформацію про зустрічі також було поширено у соціальних мережах та ЗМІ.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych