пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

У Дрогобицької влади буде власна поліція

На першому пленарному засіданні ХІІІ сесії Дрогобицької міської ради більшість депутатів (20 голосів «за») прийняли рішення про створення ... thumbnail 1 summary
На першому пленарному засіданні ХІІІ сесії Дрогобицької міської ради більшість депутатів (20 голосів «за») прийняли рішення про створення комунального підприємства «Муніципальна варта».

Такому рішенню передувала низка фактів та проблем, які спостерігаються у місті. Зростання злочинності, порушення громадського порядку, стихійна торгівля, незаконне будівництво, порушення правил дорожнього руху та благоустрою – це ті проблеми, які потребують негайного розв’язання.

На зустрічах міського голови з громадою неодноразово звучали пропозиції дрогобичан щодо забезпечення правопорядку у місті. Таку ж позицію містян підтвердили депутати, які підтримали це рішення.

Щодо поліції Дрогобича, то обмежений кількісний штат не дозволяє забезпечити повний контроль за дотриманням правопорядку у місті. Зі слів присутнього на сесії представника поліції, створення муніципальної варти підсилить протидію порушникам правопорядку у Дрогобичі.

Депутати, які не підтримали рішення пояснили, що ідея хороша, однак потрібно зважати на бюджет та його спроможність фінансувати комунальне підприємство.

Але, назагал – як влада, так і більшість депутатського корпусу переконані в тому, що наведення порядку в місті та безпека громадян – одна з важливих потреб сьогодення.

Проте не обійшлося під час розгляду питання без викриків окремих осіб, які позиціонують себе з громадськими активістами, однак більшість з них не є дрогобичанами. Особи, які обурювалися, що муніципальній варті дозволяється носіння спецзасобів, є торговцями з вулиці Ковальської – осередку стихійної торгівлі. Однак їхні вигуки і здивування були миттєво припиненні після наведення депутатами низки аргументів, щодо необхідності муніципальної варти та надання їй спецзасобів.

На завершення обговорення депутати погодили з міським головою, що будь-які питання, які стосуватимуться фінансування муніципальної варти, кадрового відбору та інше, розглядатимуться і погоджуватимуться не тільки на виконкомі, як це передбачено статутом, а й на сесіях міської ради.

Відповідно до статуту КП «Муніципальна варта», основними її завданнями буде наведення і підтримання правопорядку в центральній частині міста та мікрорайонах Дрогобича в частині паркування автотранспорту й несанкціонованої вуличної торгівлі, протидія веденню незаконного будівництва, незаконного захоплення територій, утворенню несанкціонованих сміттєзвалищ, руйнуванню об’єктів благоустрою міста тощо.

Сподіваємося, що спільними зусиллями муніципальної варти, поліції, за умов активної позиції громади, у Дрогобичі буде подолано беззаконня та наведено порядок.

Прес-служба міської ради

1 коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych