Сьогодні вона стала лауреатом Національного реєстру рекордів, як власниця найдовшого волосся в Україні
Реєстрували рекорд у столичному салоні краси стиліста Юрія Царьова. Перукарі півгодини мили волосся жінці. Потім ще 2 год. сушили його та розчісували.
«Почала відрощувати волосся у 6-му класі. Тоді подружки підмовили підстригтися. Послухала і одразу ж пошкодувала. Вирішила, що більше так не робитиму», — розповіла Христина Кречківська кореспондентуGazeta.ua.
«З того часу волосся не стрижу. Лише кілька разів обрізала кінчики. Востаннє робила це минулого року. Тоді вкоротила кінчики на 15 сантиметрів», — додала вона.
Щоб заміряти довжину волосся, експерти попросили Христину стати на стілець. Волосся повністю закривало спину жінки і спадало на підлогу.
«Волосся мию раз на тиждень. Шампунь наношу лише на голові, самі коси мию у мильній воді. Після цього змотую рушником і даю трохи підсохнути. Розчісуватися допомагає мама, бо сама справитися не можу. Щітками і гребінцями не користуємося. Волосся розбираємо пальцями на волосинки і викладаємо на прасувальну дошку. На це йде три години», — поділилася Христина Кречківська.
«Коли волосся було коротшим, зав’язувала його у хвостик. Останні 4 роки ходжу лише з однією зачіскою. Заплітаю волосся у косу і закручую на голові. Друзі постійно кажуть: «Для чого мати довге волосся, коли не можеш його у повній красі демонструвати?». Після таких слів кілька разів з’являються думки його обрізати. Але поки рука не піднімається», — додала рекордсменка.
Під час реєстрації рекорду присутні дівчата фотографували Христину на мобільні і робили з нею селфі.
«У середньому волосся за місяць виростає на 1,5 сантиметри. Більшість дівчат не можуть мати довгі коси, бо на певній довжині волосся стає ламким, а його кінчики починають сіктися. Це, в першу чергу, залежить від генетики. У Христини з цим проблем немає. Її волосся — в ідеальному стані», — розповів стиліст Юрій Царьов.