четвер, 30 січня 2020 р.

Хто в Дрогобичі просуває молодіжний кримінал?

Нещодавно проходячи по вулиці Грушевського, в Дрогобичі, на стіні будинку, помітив дивну абривіатуру. Менше хвилини на пошук в Гуглі за до... thumbnail 1 summary
Нещодавно проходячи по вулиці Грушевського, в Дрогобичі, на стіні будинку, помітив дивну абривіатуру. Менше хвилини на пошук в Гуглі за допомогою телефона, і є неочікуваний і насторожуючий результат.  Виявляеться АУЕ., це молодіжна кримінальна субкультура, яка зародилась в Росії.

Звідки цей непотріб в Дрогобичі? Хто за цим стоїть? Куди дивиться поліція?

«АУЕ» є відносно новою молодіжною субкультурою, котра бере свої витоки у тюремному середовищі. Розшифровується скорочення просто, але в декількох варіантах, які, втім, не відрізняються за змістом: «Арештантський Уклад Єдин» або ж «Арештанти Уперті (і) Єдині». Суть створення та приєднання молоді до небезпечних угруповань криється в тому, що кримінальні авторитети, котрі перебувають в місцях позбавлення волі, навмисно зазивають дітей до свого кола, вносять молодим ясність (пояснюють, як жити порядно - авт.) та обіцяють підтримувати наших дітей морально та фінансово, котрі ті потраплять за грати.  За такі «уроки» з молоді, яка за є членом «АУЕ», беруться грошові побори на користь тих, хто сидить.  Поширювана тенденція  на «АУЕ» прийшла до нас з Росії. Там, за даними російських ЗМІ, вона зародилася в невеликих криміналізованих містах і селищах Забайкалля, поступово захопивши і інші регіони. Тепер мода поширюється і по Україні. З психологічної точки зору… Психологиня Ірина Костенко зазначає, що в основному рухом «АУЕ» захоплюються лише ті молоді люди, які не бачать перспектив у майбутньому житті. «Це так звана «хвороба нетрів». Такі групи ділять суспільство на «свій-чужий». Не варто думати, що це нешкідливо. Якщо систематично підживлювати аудиторію якимись ідеалами, а потім підштовхнути до дії, то, напевно, кримінал з соцмереж вийде і в реальне життя. Ці групи аполітичні, вони живуть за тюремними поняттями, але оскільки у кожної є свій «ментор», то при необхідності вони підуть в будь-яку сторону, яку їм вкажуть», - роз`яснює  пані Костенко. Насамкінець для того, щоб убезпечити наших дітей від потрапляння в тенета недобросовісних людей, моніторте їх активність в соціальних мережах, а заразом частіше дізнавайтеся про особисте життя дітей.

Ігор Хомищак

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych