четвер, 8 листопада 2018 р.

ДТП. В дрогобицькій лікарні не перевірили на алкоголь через відсутність вен

  Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області звільнив від відбування покарання підприємця, який на Mercedes Benz в'їхав у пост ДА... thumbnail 1 summary
 Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області звільнив від відбування покарання підприємця, який на Mercedes Benz в'їхав у пост ДАЇ поблизу Трускавця, внаслідок чого загинула дівчина. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

ДТП сталася 27 листопада 2017 року о 01 год. 30 хв. Керуючи автомобілем Mercedes Benz та рухаючись ним автодорогою сполученням Пісочне-Східниця у напрямку від м. Трускавець до м. Дрогобич, неподалік від м. Трускавець, обвинувачений виїхав за межі проїзної частини, де здійснив наїзд на будівлю не функціонуючого стаціонарного поста ДАІ. Внаслідок ДТП загинула його пасажирка, яка була його дівчиною.

В судовому засіданні обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, проте заперечив, що був в стані алкогольного сп'яніння (з довідки лікарів Дрогобицької міської лікарні вбачалося, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння 1,450%.) та просив суд суворо його не карати. Пояснив, що на виїзді із м. Трускавець дівчина його обняла, тому в цеймомент він проявив неуважність до дорожньої обстановки, не врахував сильний снігопад, стан мокрого та засніженого дорожнього покриття, здійснив наїзд на будівлю поста ДАІ.

Розглянувши докази по справі, суд вирішив, що у вину підсудному необґрунтовано вмінено "в стані алкогольного сп'яніння", оскільки в матеріалах справи відсутні належні і допустимі докази перебування водія, в стані алкогольного сп'яніння, де б алкоголь в його крові було зафіксовано на рівні 1, 460 ‰. Стан сп'яніння було зафіксовано лише в медичній довідці та Акті медичного огляду КП Дрогобицької міської лікарні, в якому вказано: "кров на етанол не забрано через відсутність периферичних вен. Від забору крові з магістральних вен категорично відмовляється", та з даних спеціального технічного засобу "АЛКОНТ", використання якого у випадку вчинення злочину законодавством не передбачено. Проте стан алкогольного сп'яніння слід визначати шляхом лабораторного дослідження біологічного середовища чи крові. Таку експертизу зробили у 8-ій міській лікарні м. Львова дві години потому, оскільки в Дрогобицькій міській лікарні не змогли взяти кров на аналіз. Там слідів алкоголю виявлено не було.

Окрім того, при призначенні покарання, суд врахував, що обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому (визнав свою провину, висловлював жаль з приводу вчиненого, просив вибачення у потерпілих та бажав виправити ситуацію, що склалася), та має на утриманні неповнолітню дочку.

Тому 19 жовтня 2018 року Дрогобицький міськрайонний суд призначив водієві за ч. 2 ст. 286 КК України покарання у виді 4 роки позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3  роки. Проте звільнив від основного покарання, якщо він протягом 3 років не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

Вирок ще набув чинності, бо не закінчився термін апеляційного оскарження.

1 коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych