понеділок, 26 березня 2018 р.

Telegram-бот iGov знайде для вас місце у черзі

Веб-розробник з Києва Антон Бібля створив Telegram-бота iGov, який знаходить вільне місце в черзі на оформлення закордонного паспорта. Н... thumbnail 1 summary

Веб-розробник з Києва Антон Бібля створив Telegram-бота iGov, який знаходить вільне місце в черзі на оформлення закордонного паспорта.

Наразі він працює в восьми містах: Київ, Дніпро, Одеса, Львів, Харків, Миргород, Тернопіль, Хмельницький, кожні 3 хвилини перевіряючи наявність вільних місць в онлайн-чергах  відділеннь міграційної служби.

Бот може спостерігати за місцями у всіх представництва ДМСУ в обраному місті або перевіряти якесь конкретне, якщо ви хочете оформляти закордонний паспорт недалеко від власного житла.

За  словами розробника, існує офіційний алгоритм, за яким з'являються нові місця в черзі на оформлення закордонного паспорта — о 7:00 ранку і 00:00 годині, але іноді місце може звільнитися в будь-який інший час. Як тільки бот знайде місце, він повідомить про це користувача і запропонує записатися. Якщо час  не підходить, моніторинг можна продовжити.

Бот використовує всі дані сервісу онлайн-доступу до держпослуг iGov. В майбутньому Антон планує розширити список можливостей бота, зокрема додати опцію «записати в чергу» безпосередньо через нього. А поки при натисканні на кнопку «запис» бот переводить користувача до відповідного розділу на майданчику iGov, де він зможе оформити запис після авторизації в системі.

«Після запуску мого минулого чат-бота @railwaybot, мені хотілося запустити щось для держпослуг або SmartCity. Це має бути просто, швидко і зрозуміло. Нещодавно я зіткнувся з проблемою черзі в ДМСУ при оформленні паспорта. Така ж проблема виникла у друзів. В той же день я потрапив до обговорення на Facebook, де хтось написав, що хоче бота для моніторингу місць у черзі», — розповів Антон. На створення бота розробник витратив 4 години.



Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych