вівторок, 13 березня 2018 р.

Деребан дендропарку в Дрогобичі

Ще нещодавно в інтернет ЗМІ пройшла низка статей про незаконну приватизацію земель в історично культурному ареалі міста по вул. Ю. Дрогобича... thumbnail 1 summary
Ще нещодавно в інтернет ЗМІ пройшла низка статей про незаконну приватизацію земель в історично культурному ареалі міста по вул. Ю. Дрогобича (Шевченка, Міцкевича) де Дрогобицький державний педагогічний університет імені І. Франка отримав земельну ділянку для створення дендропарку. До участі у створенні цього об'єкту в близькому майбутньому мають бути залучені іноземні спеціалісти, зокрема австрійці. 

Так от в межах майбутніх декоративних насаджень європейців, певні особи отримали дві земельні ділянки площами 694 кв. м. кадастровий номер 4610600000:01:008:0264 та 650 кв. м. кадастровий номер 4610600000:01:008:0266 на підставі рішення дрогобицької міської ради № 958 від 30.11.2017. Третя ж земельна ділянка на той час не пройшла. 

Проте на засіданні сесії дрогобицької міської ради 22 лютого 2018 року з голосу тишком нишком, як то кажуть без лишніх очей та вух, без публікацій проекту рішення на офіційному сайті дрогобицької міської ради було винесено та прийнято рішення про затвердження проекту відведення та передано у власність земельну ділянку площею 674 кв. м. 4610600000:01:008:0267 по вул. Ю. Дрогобича в м. Дрогобичі Анатолію Сліпченкові. Даний чоловік позначений на фото другий з права, зліва другим ж являється заступник міського голови Володимир Коцюба. Так хто насправді отримав землю в дендропарку? Зі слів небайдужих дрогобичан ці ласі земельні ділянки отримали перші особи міста на підставних осіб (друзів, родичів, тощо). 

Все б то нічого, ну отримали землю, кожен має право на її отримання, як би така процедура пройшла з дотриманням законодавства. Однак знайомі правники мають бачення, що було грубо порушено Регламент Дрогобицької міської ради, Земельний кодекс України, Закон України «Про доступ до публічної інформації», Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закон України «Про основи містобудування», законодавство у сфері охорони культурної спадщини адже відповідно до Генплану та Плану зонування території ці землі знаходяться в історично культурному ареалі, в межах пам'яток архітектури місцевого та національного значення, а отже не підлягають виділенню під забудову житлових будинків. Залишається одне питання куди дивиться при прийнятті таких рішень архітектура та юридичний відділ.
Фрідріх.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych