середу, 28 лютого 2018 р.

У Дрогобичі погана вода - дослідження

Згідно "Плану моніторингових досліджень об'єктів навколишнього середовища Львівської області на 2017 рік", Державна устано... thumbnail 1 summary

Згідно "Плану моніторингових досліджень об'єктів навколишнього середовища Львівської області на 2017 рік", Державна установа "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" протягом 2017 року провела моніторингові лабораторні дослідження об'єктів довкілля. У деяких пробах води виявлені відхилення. 

Так, у 2017 році проведено дослідження 258 проб питної води. Із вказаного числа проб виявлені відхилення у 14 пробах за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками: в містах Дрогобичі (водозабір "Уріж"), Стрию, Трускавці, Самборі, Мостиська, Ходорів, Хирів Старосамбірського району та смт. Рудно.

Також досліджено 33 проби питної води за паразитологічними показниками, забруднення не виявлені.

Протягом минулого року досліджено 22 проби криничних вод в зонах техногенного впливу звалища ТПВ м. Львова "Збиранка", з яких 4 проби не відповідали нормативним вимогам; 14 проб криничних вод в зоні впливу породного відвалу Червоноградської ЦЗФ, жодна не відповідає нормативним вимогам.  Проби криничних вод досліджувалися на вміст солей важких металів, показники хімічного складу, азотну групу, органолептичні показники та мікробіологічні показники.

На виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України №16 від 15.05.2010р. "Про попередження виникнення водно-нітратної метгемоглобінемії у дітей" ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" протягом 2017 року провів 4759 досліджень питної води з колодязів та каптажів джерел децентралізованого водопостачання на вміст нітратів. З них не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" за вмістом нітратів 697 проб, що складає 14,6%. Детальніша інформація з даного питання буде висвітлена додатково.

Окрім того, у 2017 році досліджено 116 проб у 50 створах, з них виявлено 29 відхилень. Відхилення за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками виявлялися в річці Дністер в районі м. Миколаїв, Західний Буг в м. Червонограді, і на виході із області; р. Полтва у Бузькому районі; р. Східничанка в смт. Східниця; р. Гнила Липа і р. Боберка у Перемишлянському районі; р. Солонівка у Бродівському районі; р. Зелена Кривуля у Мостиському районі; р. Трудниця та Тисмениця у Дрогобицькому районі і м. Дрогобичі; р. Луг в м. Ходорів; р. Шкло в смт. Краковець Яворівського району. Також було досліджено 15 проб поверхневих вод з водойм 1 категорії на паразитологічні показники, забруднення води гельмінтами не виявлялось.


Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych