неділю, 18 лютого 2018 р.

Жителі Брониці знову заблокували сміттєзвалище

9 лютого мешканці села Брониця розпочали блокаду сміттєзвалища. Жодного попередження про наміри проведення цієї акції до Департаменту мі... thumbnail 1 summary

9 лютого мешканці села Брониця розпочали блокаду сміттєзвалища. Жодного попередження про наміри проведення цієї акції до Департаменту міського господарства Дрогобицької міської ради не надходило. Своєю чергою, це призвело до накопичення побутових відходів на сміттєвих майданчиках міста Дрогобича.

Про це вчора на прес-конференції у Дрогобицькій міській раді повідомив керівник Департаменту міського господарства Роман Москалик.

За словами посадовця, чітких вимог учасники акції не висловлюють. В ході спілкування пікетувальники висловлюють різні позиції: одні стверджують, що Дрогобич не приділяє належної уваги та матеріальної підтримки, інші — наполягають на закритті сміттєзвалища. На переговори до блокувальників сміттєзвалища неодноразово виїжджали перший заступник міського голови Дрогобича Ігор Герман, керівник Департаменту міського господарства Роман Москалик та представники КП «Комбінат міського господарства». В ході переговорів мешканців Брониці повідомляли про виконання домовленостей між Дрогобичем та Броницею, про плани рекультивації сміттєзвалища, результатом яких має стати його повне закриття, однак жодних результатів від переговорів немає, дорога на сміттєзвалище заблокована.

Фото з соціальних мереж

Відтак Роман Москалик озвучив перелік проведених заходів та суми допомог, які, згідно з домовленостями, Дрогобичем було надано Брониці.

У 2017 році проводилося вивезення ТПВ з території с. Брониця на загальну суму 135 тис грн.
Проведено видалення аварійних дерев на суму 5400 грн.
Надано послуги автогідропідіймача на суму 4800 грн.
Проведено демонтаж аварійної будівлі Народного дому на суму 23000 грн.
Надано послуги з прибирання доріг від снігу у зимовий період із застосуванням піскорозкидувача та грейдера на загальну суму 15000 грн.
Дітям села було надано подарунки до Дня Святого Миколая на суму близько 13000 грн.
Проведено заміну вікон у церкві с. Брониця на суму близько 80000 грн.
Безкоштовно надавали сцену та музичне обладнання для забезпечення організації відзначення Дня села Брониця, а також було забезпечено виступи музичних колективів.
На початку 2017 року з міського бюджету Дрогобича на потреби села Брониця було виділено 500 тис. грн. Також за клопотанням Дрогобицької міської ради було виділено близько півмільйона гривень з обласного бюджету. До слова, у межах домовленостей з громадою села Брониця, виділено понад 1200000 гривень, включаючи 550 тис грн, виділених 30 січня на останньому засіданні сесії у 2018 році.

Відтак наведені факти спростовують інформацію про те, що зі свого боку Дрогобич не виконує домовленостей.

Проте 14 лютого відбулося позачергове засідання сесії Броницької сільської ради, на якому депутати прийняли рішення про закриття сміттєзвалища в районі села Брониця.

Відтак таке рішення, разом з діями блокувальників, можуть спричинити екологічну небезпеку не лише для Дрогобича, а й інших територій Дрогобицького району, які користуються сміттєзвалищем, — наголосив Роман Москалик.

Цікавим є й той факт, що на території самого села Брониця також накопичилося сміття, через що мешканці обурюються.

На останок Роман Москалик повідомив, що керівництвом міста та Департаментом міського господарства вжито всіх можливих заходів, щоб не допустити екологічного лиха на території Дрогобича.


Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych