вівторок, 22 серпня 2017 р.

Львівський суд конфіскував автомобіль із польською реєстрацією

На судовому засіданні водій пояснив, що легально купив авто у Польщі. Після того він двічі намагався перетнути український кордон. Спершу... thumbnail 1 summary
На судовому засіданні водій пояснив, що легально купив авто у Польщі. Після того він двічі намагався перетнути український кордон. Спершу його не пропустили через те, що в техпаспорті не було вказане його ім’я, а сам він не мав доручення на користування авто. Після цього він повернувся до продавця і там незнайомий йому чоловік запропонував допомогу в оформленні доручення. Після виготовлення документу чоловік вдруге спробував перетнути кордон, однак його затримали за підозрою в підробці доручення.
За спробу переміщення авто за підробленими документами суд вирішив конфіскувати сам автомобіль і оштрафувати водія на 100,7 тис. грн.
Зазначимо, за інформацією директора Всеукраїнської асоціації автоімпортерів Олега Назаренка, фірми, які ввозять для громадян України автомобілі з іноземною реєстрацією, обдурюють клієнтів кажучи, що документи з-за кордону дозволяють законно їздити на такій машині територією України. За словами Олега Назаренка, українське законодавство забороняє громадянам України користуватися автомобілями, що належать нерезидентам, а нерезидентам забороняє передавати такі автомобілі в користування українцям.

В Україні суди почали штрафувати власників автомобілів з іноземною реєстрацією за порушення правил розмитнення. Відповідні рішення були ухвалені у Києві та Одесі
Зокрема, Київський апеляційний адміністративний суд підтримав Державну фіскальну службу та постановив стягнути з власника автомобіля Mercedes-Benz E320 на литовських номерах, штраф у розмірі 300% від несплаченої суми митних платежів – 1 681 846 грн. Mercedes з іноземною реєстрацією належить мешканцю Черкас.
22 грудня 2016 року ДФС виписала громадянину штраф в такому розмірі за порушення митних правил. Він зміг оскаржити це рішення в суді першої інстанції, однак тепер апеляційний суд став на сторону фіскалів. Втім, у власника Mercedes ще є шанс на касаційну скаргу.
Крім того, аналогічне рішення Київський апеляційний Адміністративний суд виніс й щодо власника Audi A4 на польських номерах. Однак у цьому випадку, штраф виявився меншим – 443 тисячі гривень.
Крім того, перед цим уже було прийнято ще кілька подібних судових рішень. Наприклад, житель Одеси був оштрафований судом на 618 тисяч гривень. Проте, він оскаржив це покарання.
У травні поточного року Комітет Верховної Ради з податкової та митної політики, схвалив законопроект, який зобов’язує власників автомобілів на іноземних номерах, сплачувати збір при перетині кордону України.
24 липня Петро Порошенко підписав закон про збільшення штрафів за парковку в місцях, призначених для транспорту людей з інвалідністю. Згідно із законом, зупинка або стоянка транспортних засобів на місцях, позначених дорожніми знаками або розміткою, які дозволяють паркування водіїв з інвалідністю, передбачає штраф від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, якщо водій не є інвалідом.
Крім того, посилюється відповідальність за необлаштовані майданчики для паркування місць для осіб з інвалідністю.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych