четвер, 25 травня 2017 р.

Правовий нігілізм дрогобицьких правоохоронців?

Журналістами проведена додаткова перевірка «рецидивів» судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Коваля Р.Г., про які ми ... thumbnail 1 summary
Журналістами проведена додаткова перевірка «рецидивів» судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Коваля Р.Г., про які ми вже згадували у попередній публікації.

Нагадаю читачам, що мова ведеться про  ухвалення суддею Ковалем Р.Г. судового рішення 30.03.2017р. по справі № 442/4711/16-ц.

Прибувши 30.03.2017р. об 11-20 год. як вільні слухачі до Дрогобицького міськрайонного суду для розгляду згаданої судової справи ми довідались, що судове засідання, яке було призначене на 11-30 год. вже відбулось. Як таке могло статись?

Запитуємо у секретаря судового засідання Бучок М.Л. і  з її слів взнаємо, що судове засідання відбулось о 10-00 год. у зв’язку з неявкою відповідачів по справі – Карпин М.М. та Тарасович М.П.

Починаємо більш детальне опитування Бучок М.Л. і отримуємо додаткову цікаву інформацію – виявляється судове засідання відбулось не о 10-00 год., а об 11-00 год. Виявляється, що це Бучок М.Л. «допустила» механічну помилку у часі розгляду справи, вона власноручно вказала у довідці, що «справа розглядалась о 10-00 год. 30.03.2017р., хоч у повістці вказана година інша – 11-30 год. 30.03.2017 р».

Чому так сталось? Що це за механічна помилка? У справі знаходимо розписку  Карпин М.М. від 21.03.2017 року, у якій зазначено, що справа буде  розглядатись 30.03.2017 року об 11-30 год. Знаходимо також і повідомлення Суду від 28.02.2017 р., яким позивач Трескот П.Д. повідомлений про розгляд справи № 442/4711/16-ц об 11-30 год. 30.03.2017р.

Викладена інформація спонукає до роздумів та наступних запитань до Бучок М.Л.- якщо це механічна помилка, то чому вона торкається тільки Карпин М.М.? Чому ця помилка не торкається іншої сторони провадження, які прийшли на 10-00 год. для розгляду справи?

Хто, коли у який спосіб  їх попередив про те, що судове засідання відбудеться о 10-00 год.? Чому Карпин М.М. не була попереджена про зміну години розгляду справи? Чому нарешті  на сайті Суду у розділі «список справ призначених до розгляду»  на 30.03.2017 року взагалі не значиться згадана справа? Як це суддя Коваль Р.Г. «підпільно» її розглядав?

Та й взагалі, хто призначає судові засідання фактично – суддя Коваль Р.Г., чи секретар судового засідання Бучок М.Л.? На якій підставі відбувався цей розгляд?

Це що навмисне було зроблено, щоб наступного разу незаконно узаконити у такий самий спосіб  рішення суду? Це питання ніхто не досліджував. Чому? Можливо, що так треба було?

Ідемо далі.

У журналі судового засідання від 30.03.2017р. по справі № 442/4711/16 вказано, що розгляд справи почався не о 10-00год., а об 11-03 год. і закінчився об 11-05 год. ухвалою Суду про перенесення розгляду справи на 13.04.2017 року.  Прослухавши аудіо запис  згаданого судового засідання отримуємо інформацію (у журналі ці відомості відсутні) про те, що суддя Коваль Р.Г. у судовому засіданні заявив, що до Суду надійшло клопотання Карпин М.М. про відкладення розгляду даної справи, що і стало приводом для відкладення розгляду справи на 13.04.2017р.

В матеріалах справи відсутнє клопотання Карпин М.М. про відкладення розгляду даної справи  30.03.2017 р.
У подальшому  журналісти і Карпин М.М. намагались з’ясувати в судді Коваля Р.Г.  про місце знаходження згаданого клопотання, на що суддя  надавав пояснення, що відомості про таке клопотання він отримав по комп’ютерній мережі  від канцелярії Суду, хоч самого письмового клопотання  Карпин М.М. він не бачив.

Чи мав право суддя оголошувати у судовому засіданні про наявність клопотання про перенесення (відкладення) судового засідання не убачивши такого клопотання? Чим він доведе, що  викладена інформація відповідає дійсності?

Я, наприклад, думаю, що суддя нагло збрехав. Чим від докаже, що таке клопотання було, якщо сторона провадження не писала такого клопотання?

Отже, суддя Коваль Р.Г. у судовому засіданні по справі 442/4711/16-ц від  30.03.2017 року оприлюднив відомості, які не відповідають дійсності, а саме наявність неіснуючого клопотання сторони провадження Карпин М.М. про відкладення розгляду справи.
Крім того, суддя Коваль Р.Г. провів судове засідання 30.03.2017 року раніше часу, яким ця справа була призначена до розгляду. Для чого? Хто ініціатор цього дійства?

Дивно все виглядає! Бучок М.Л. «механічно» помилилась і про це нікого не повідомила (приховала свою помилку)? Коли вона помилилась? До судового засідання чи після?

Суддя Коваль Р.Г. мав би в судовому засіданні оголосити, що секретар судового засідання Бучок М.Л. «механічно» помилилась, призначила справу на годину пізніше.  Але суддя Коваль Р.Г. цього не зробив. Чому?

Значить про час судового засідання домовленість  судді Коваля Р.Г. та секретаря судового засідання Бучок М.Л. із присутніми у залі була досягнута раніше? Можливо суддя Коваль Р.Г. не знав про «механічну» помилку, чи «не хотів» знати? А може «механічної» помилки не було? Тоді звідки взялось неіснуюче «клопотання» Карпин М.М.? Хто  придумав ці злочинні дії? Для чого?
Про оприлюднення суддею Ковалем Р.Г.  у судовому засіданні завідомо неправдивої інформації та ухвалення неправосудного судового рішення в цей же день громадськими активістами складено відповідний протокол громадської комісії  і повідомлено Дрогобицький відділ поліції про фальсифікацію судового рішення по справі   суддею Ковалем Р.Г.

Одночасно Карпин М.М. в порядку ст. 214 КПК України звернулась до Дрогобицького відділу поліції  про вчинене кримінальне правопорушення секретарем судового засідання Бучок М.Л., а саме про внесення до офіційних документів завідомо неправдивої інформації.

Відгадайте з трьох разів, як вчинила наша доблесна поліція? Правильно думаєте. Чиновники Дрогобицької поліції вчинили все аби приховати ці злочини.

Чи вірити Ви панове поліцаї в те, що три літери на паркані відповідають саме тій інформації, яка оприлюднена у написі? Мабуть, що ні? То ж, чому Ви вірите тому, що написала секретар судового засідання Бучок М.Л.  у своїй довідці від 30.03.2017 р.?

Така поважна посадова особа, як начальник відділу поліції Білас А.І., що має багато великих зірок на погонах і підписується під такою «бздурою» за наслідком  перевірки заяви про кримінальне правопорушення?

Як можна підписувати такі документи без належної перевірки? Хто ж  примусив п.Микитича О.Б. повірити і переконати «шефа»  у «механічну» помилку Бучок М.Л.?  Якщо бракує мізків для  такої простої перевірки, як же можна розслідувати складні справи? Чи може вічнозелене дерево з США затьмарило розум?

Ознайомившись із Описом документів, що маються у висновку за заявою Карпин М.М. (про підробку документів) встановлено, що крім рапорту чергового, заяви, пояснення, протоколу та довідки (всі документи надані громадськими активістами) у справі жодних інших документів немає.

Особливої уваги заслуговує довідка власноручно написана секретарем судового засідання Бучок М.Л. 30.03.2017 р., яка адресована Голові суд Хомику А.П. та судді Ковалю Р.Г.

Ця довідка має штамп суду, складена секретарем судового засідання Бучок М.Л., не зареєстрована відповідним чином у канцелярії суду і надана дільничому інспектору Микитичу О.Б. згаданою посадовою особою суду просто так, навіть без відповідного запиту.

Це що кумівство, родинні зв’язки, чи правовий нігілізм з боку як секретаря судового засідання, так і з боку дільничого інспектора? А де дозвіл на надання таких документів правоохоронним органам з боку голови Суду?

А чи має право секретар судового засідання складати, підписувати і видавати такі довідки від суду до правоохоронних органів? Це що підробка документів, чи використання  підроблених документів? Хто дозволив п.Бучок М.Л. вчиняти такі дії від імені Суду? Голова Суду Хомик А.П. дозволив? А де його підпіс або резолюція?

Але й це ще не всі «перли».

Читаємо рапорт чергового  Дрогобицького ВП Дмитришина Б.І., у якому вказано, що 30.03.2017 року об 12-20 год. надійшло повідомлення по телефону (№ 2719) від Паласа Віктора Григоровича, 26.01.1972 р.н., активіста ВГО «Журналісти проти корупції» про те, що 30.03.2017 р. в м. Дрогобичі по вул.Л.Українки 32 в Дрогобицькому суді суддя сфальсифікував справу. На місце події виїхала група реагування патрульної поліції.

Читаємо заяву Карпин М.М. про вчинення злочину (у відповідності до вимог  ст.214 КПК України заяву прийняв черговий  Дяків  В.М.), передбаченого ст.366 КК України секретарем судового засідання Бучок М.Л. по справі № 442/4711/16-ц. Заява теж дивним чином зареєстрована  у ЖЄО за № 2719 від 30.03.2017 р.

Як таке може бути? Заявник зовсім інша особа і заява не стосується судді Дрогобицького міськрайонного суду? Чому реєструється під одним номером, адже з часу телефонного повідомлення до часу подання письмової заяви мине не менше двох-трьох годин? Це що, теж фальсифікація, чи укривання злочинів?

Слід відмітити, що заява Карпин М.М. взагалі якась «підпільна заява», адже на ній немає жодної резолюції керівництва відділу поліції.

Таке враження, що пан Білас А.І. її в очі не бачив? Тоді виникає запитання, на якій підставі здійснювалась перевірка цієї заяви? Хто дав вказівку робити перевірку цієї заяви дільничому інспектору Микитичу О.Б. Чи може він займався цією перевіркою з власної ініціативи?

Так виглядає, що у ЖЄО за № 2719 від 30.03.2017 року зареєстроване звернення Паласа В.Г. , а висновок за результатами перевірки (незаконно) складений по заяві Карпин М.М. Це що «дебілізм» чи «невігластво»  Дрогобицьких поліцаїв?

За що дають звання та посади  чиновникам, які підписали  висновок від 11.04.2017 року (Білас А.І., Гурій А.А., Журавчик А.Б., Микитич  О.Б.). На якій підставі надали відповідь Карпин М.М.? Чому «забули» за Паласа В.Г.? Сподіваємось на адекватну реакцію Дрогобицького відділу поліції.
Львівське відділення  ВГО «Журналісти проти корупції»
О.С.Жуков

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych