понеділок, 29 травня 2017 р.

Організоване злочинне угруповання очолив дрогобицький суддя?

Відомому герою серіалу «Місце зустрічі змінити не можна» капітану міліції Жиглову Г. мабуть ніколи не снилось, що організоване злочинне уг... thumbnail 1 summary
Відомому герою серіалу «Місце зустрічі змінити не можна» капітану міліції Жиглову Г. мабуть ніколи не снилось, що організоване злочинне угруповання «Именуемое в простонародье – банда» може очолити суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Гайдук А.М.Про це можна дізнатись з матеріалів кримінальної справи № 339-417/14-к Болехівського міського суду Івано-Франківської області, вироком якого від 07.11.2014 року суддя Гайдук А.М. був притягнутий до кримінальної відповідальності.

Читаємо вирок, з якого вбачається, що у 2011-2012 роках згадана організована злочинна група на чолі з згаданим суддею розробила злочинну схему для заволодіння нерухомим майном  Львівської міської ради шляхом скерування фіктивних позовних заяв до Дрогобицького міськрайонного суду.

Суддя Гайдук А.М. не мав права розглядати ці позови і ухвалювати судові рішення, тому що порушував  вимоги підсудності справ, адже нерухомість знаходилась на території м.Львова, була у комунальній власності і сторонам спору не належала. Громадяни, які нібито були учасниками сторін провадження і подавали позови, пізніше стверджували, що ніколи не вчиняли таких дій, що це робили особи, які мали копії їх документів.

У такий незаконний спосіб були відкриті і розглянуті у Дрогобицькому міськрайонному суді Львівської області наступні цивільні справи:

№ 2-2899; № 1306/3038/12; № 1306/6653/2012; № 1306/6830/2012; № 1406/9103/2012. Суддя Гайдук А.М. ухвалив п’ять неправосудних рішень про закриття провадження у справах у зв’язку з визнанням мирових угод, на підставі яких за фізичними особами визнано право власності на приміщення загальною площею більше 2 400 кв.м. і вартістю майже 4 млн. грн.

Наші спроби ознайомитись із судовими рішеннями по цих судових справах закінчились невдачею. Жодного судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень по цих справах немає. Чому?

Закон забороняє вилучати з РЕЄСТРУ судові рішення! Хто порушив вимоги Законів України «Про доступ до судових рішень», «Про доступ до публічної інформації», «Про судоустрій і статус суддів» (дивись Закон України «Про забезпечення права на справедливий суд»)?

В Дрогобицькому міськрайонному суді за все відповідає його голова – Хомик Андрій Петрович. Так це за його вказівкою вилучені з РЕЄСТРУ згадані судові рішення?

Чим же закінчився суд над суддею Гайдуком А.М.?  Вироком згаданого суду його засудили на 2 роки обмеження волі і позбавлення права обіймати посаду судді протягом 3 років, крім того не слід забувати таку приказку – «ворон воронові – ока не добуде».

Це я веду до того «свої» судді зробили перекваліфікацію  інкримінованого йому злочину з ч.2 на ч.1 ст.375 КК України і у такий спосіб не дали можливості «посадити» його на 5 років, а «свої» судді у апеляційній інстанції взагалі звільнили його від покарання з іспитовим терміном на 1 рік.

Оце правильно!? Щоб неповадно було іншим красти?! Тепер кожен суддя буде думати про можливі наслідки, перед тим, як очолити ОЗУ(банду)? Так, чи ні?

Ну, а що ж такого поганого зробив суддя Гайдук А.Р разом із своїми поплічниками по організованій злочинній діяльності (банді)?  Нічого поганого? Просто  приватизували 10 об’єктів нерухомості! Ну це ж по нашому, по українськи!? Це по людськи? А що ж це за нерухомість? Може якісь розвалюхи приватизували? Може вони нічого не вартують? Може ця нерухомість нікому не потрібна? Ні громаді міста, ні судді?

Назву ці об’єкти нерухомості  у м.Львові:

вул. Замарстинівська, 20- 79 кв.м.
вул. Зелена, 20- 131 кв.м.
вул. Мазепи , 46- 383 кв.м.
вул.  Михальчука, 4 – 151 кв.м.
вул. Ніжинська, 33 – 48 кв.м.
вул. Проста, 12-а- 369 кв.м.
вул. Генерала Юнаківа, 14-113 кв.м.
вул. Коновальця, 4- 766 кв.м.
вул. Городоцька, 89-54 кв.м.
вул. Грінченка,4- 54 кв.м.
Я навмисне навів перелік «вкраденого» суддею та його підлеглими майна у громади м. Львова, щоб зрозуміти, якими  мотивами керувались судді Болехівського суду при перекваліфікації злочину з більш тяжкого на менш тяжкий, рахуючи, що тяжких наслідків не наступило, що суддя діяв  не в своїх інтересах, а на благо громади?

Він ухвалював судові рішення іменем України, на благо і користь народу України? Судді Болехівського суду теж так чинили? Це на користь нашому народу?

Викладена та інша наявна у наших журналістів інформація спонукала до певних роздумів:

Чи не пов’язана заборона судді Коваля Р.Г. робити відеозапис у залі судового засідання по справі (дивись попередню публікацію від 26.02.2017р.), що дуже нагадує «почерк» судді Гайдука А.М.?

Може ця заборона якраз і пов’язана з тим, що т.з. «механізм мирових угод» продовжує процвітати?

Може судді не хочуть, щоб журналісти докопувались до незаконних схем відчуження майна громадян?

Недавні події затримання на «гарячому» помічника судді Дубеля –Якиміва І.П. по справі, що теж має відношення до нерухомості наштовхує на думку, що  схема, започаткована суддею Гайдуком А.М. відшліфовується, видозмінюється, але працює до цього часу!?

А чому суддю Гайдука А.М. не притягнули до відповідальності за інші злочинні дії? Що тільки Гайдук А.М. та Дубель Р.М. задіяні у цих схемах? Що інші судді білі та пухнасті?  Що всі сліди поховали? Чи не було кому розкопати інші злочини? Кажуть дрогобиччани, що помічник судді Якимів І.П. вже «відкупився»? Чи правда- покаже час? Так само  міркую і стосовно самого судді Дубеля Р.М.- це нічого , що він «втік» на пенсію! За ним тягнеться великий шлейф порушень Закону, так чи ні?

Чи не свідчить про наявність «корумпованого  болота» у  Дрогобицькому суді наявність  таких двох резонансних злочинів з боку працівників Суду впродовж такого короткого строку, два роки – дві кримінальні справи. Пора вже відкривати третю і четверту? І теж на суддів?!

Залишаємо за собою інтригу, адже викласти всю наявну інформацію у такій короткій публікації не можливо. Продовження буде.

Принагідно звертаємось до читачів. Якщо маєте проблеми із Судом, якщо суддя порушив Ваші права і свободи, у незаконний спосіб розглянув Вашу справу, затягує розгляд справи, у нетверезому стані  здійснює судочинство у судовому засіданні (ми знаємо, що такі випадки теж є), тощо, звертайтесь до ВГО «Журналісти проти корупції», ми Вам допоможемо.

Львівське відділення ВГО  «Журналісти проти корупції»
О.С.Жуков

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych