неділю, 14 травня 2017 р.

У Дрогобичі на площі Ринок викопали вхід у метро

У центрі Дрогобича, на пл. Ринок, підприємці влаштували вхід у підвал старого будинку, хоча ззовні це дуже схоже на вхід у метрополітен. Д... thumbnail 1 summary
У центрі Дрогобича, на пл. Ринок, підприємці влаштували вхід у підвал старого будинку, хоча ззовні це дуже схоже на вхід у метрополітен.
Для більшості дрогобичан це, звичайно, не є новиною, бо ця “реконструкція” у місті активно обговорювалася, але мало хто знає, що підприємці усі роботи виконували абсолютно самовільно.
Цей житловий будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення - охоронний номер - 686-м, розташований в межах історичного ареалу Дрогобича та комплексної охоронної зони пам’яток архітектури центральної частини міста.
Згідно з Законом України “Про охорону культурної спадщини” будь-який ремонт та реконструкція могли виконуватися лише на підставі погодженої з обласною державною адміністрацією науково - проектної документації.
“Консервація, реставрація, реабілітація, музеєфікація, ремонт,
пристосування пам'яток місцевого значення здійснюються за
наявності письмового дозволу органу виконавчої влади Автономної
Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських
державних адміністрацій відповідно до їхньої компетенції, на
підставі погодженої з ними науково-проектної документації - ч. 2 ст. 26 Закону України “Про охорону культурної спадщини” ”.
Чи було таке погодження?!
Ми написали запит у ЛОДА й отримали відповідь:
“до органу охорони культурної спадщини облдержадміністрації не надходила на погодження проектна документація щодо проведення реставраційних робіт на пам’ятці культурної спадщини, погодження та дозволи на проведення зазначених робіт не надавалися”.
Зрозуміло, що підприємці, які облаштували там цей вхід, - порушили закон.
Далі з листа стає відомо, що Департамент архітектури та розвитку містобудування ОДА скерував власнику припис (гр. ГРЕХ М.В.) чим зобов'язав надати документи та припинити роботи й попередив про кримінальну відповідальність.
І поки ми дізнавалися інформацію, власники приміщення вже встигли встановити коване поруччя сумнівної естетичної цінності, які, разом з отим входом, є абсолютною антиприкрасою нашому місту і його найціннішій частині - центру та пл.Ринок.
Сподіваємося, що місто (міська влада) належним чином відреагувало на це зухвальство. Дрогобичани теж повинні сказати своє слово і не стояти осторонь!!!
Коли вже закінчиться оце руйнування нашого міста та нашої історії?!


"Галицька варта"

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych