вівторок, 18 квітня 2017 р.

У Дрогобичі помер український патріот Михайло Белей

15 квітня у Дрогобичі у віці 68 років пішов з життя громадський діяч, поет-пісняр, лікар Михайло Белей. Михайло Белей належав до тих н... thumbnail 1 summary
15 квітня у Дрогобичі у віці 68 років пішов з життя громадський діяч, поет-пісняр, лікар Михайло Белей.
Михайло Белей належав до тих небайдужих людей, який болів Україною в той час, коли вона була окупована ненависним більшовицьким режимом.
Він був попереду в лавах борців за її визволення з московських кайдан і відродження наприкінці 80-их років минулого століття. Його мужній голос набатом звучав на мітингах і маніфестаціях.
Як депутат Дрогобицької міської ради першого демократичного скликання, Михайло Белей проголосував за демонтаж в Дрогобичі символів і інститутів радянської імперії і жертовною працею брав участь у здійсненні цих перемін, відродженні Української державності.
Він також був активним учасником Помаранчевої революції і Революції гідності. Закличне поетичне слово і пісня з його вуст лунали з трибуни київського Майдану у 2013-2014 році, скликали українців до відстоювання своїх прав і справжньої незалежності рідної держави.
А ще Михайло Белей був хорошим лікарем, зцілював людей травами, які сам вирощував: започаткував у Дрогобичі перший клуб моржів, назвавши його «Посейдон».
Михайло Белей мав дуже багато цікавих задумів щодо увіковічення пам’яті про підняття 2 квітня 1990 року в Дрогобичі на Вежі Ратуші синьо-жовтого знамена, завзято боровся за їх втілення. Та, на жаль, не судилося довести розпочате до кінця. Сподіваємося, що його побратими довершать добре діло.
Михайла Белея не завжди і не усі розуміли, не всі підтримували його ініціативи, але він був справжнім, щирим, хоч, як і кожен з нас, не позбавлений людських немочей.
Пам’ять про Михайла Белея буде світлою і назавжди збережеться у серцях тих, хто знав цю дивовижну людину.
Похорон Михайла Белея відбувся сьогодні 18 квітня, з каплиці церкви Успіння Пресвятої Богородиці, що на вул. Володимира Великого.

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych