пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Все про ремонт доріг Львівщини у 2017 році

У 2016 році на Львівщині досить активно ремонтували дороги. Такого обсягу робіт в області складно пригадати – хіба що ремонт кількох голо... thumbnail 1 summary
У 2016 році на Львівщині досить активно ремонтували дороги. Такого обсягу робіт в області складно пригадати – хіба що ремонт кількох головних трас до «Євро-2012». 2017-й, як обіцяють чиновники, має стати роком не менш напруженої роботи. У планах – відремонтувати близько 500 кілометрів. Сума коштів з різних джерел – 2, 2 млрд грн.
Тут зібрано інформацію, де і за скільки ремонтуватимуть дороги Львівської області.
Як пояснив в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло, пріоритетними є так звані радіальні міжобласні дороги, які сполучають Львівщину з іншими областями. «Торік ми завершили ремонт доріг Львів-Бібрка, зробили значну частину Львів-Радехів-Луцьк, 80 км від Самбора через Турку до межі із Закарпатською областю, з’єднали Броди-Радехів-Червоноград (близько 70 км). Також зробили дорогу Дрогобич-Комарно, цього року розпочали Бориня-Мохнате. У першу чергу акцент іде на радіальні дороги, які сполучають Львівську область з іншими. Далі беремо до уваги дороги так званого малого і великого кільця області, яке між собою сполучає усі районні центри. Далі – сільські дороги, – каже Р.Кокотайло. – Ми свідомо кошти держбюджету та з митних платежів акцентуємо на дорогах міжобласного сполучення. Кошти обласного бюджету – на місцеві дороги з сіл до районного центру, чи між селами».
Переліки доріг формує ЛОДА спільно зі Службою автомобільних доріг у Львівській області. Загалом Львівщина подала в «Укравтодор» пропозиції щодо ремонту доріг на понад 8 млрд грн. Йдеться про дороги, які потребують негайного ремонту. Також у планах – ремонти мостів. Цьогоріч планується завершити міст у Нижанковичах, де розпочалися роботи минулого року.
Зі слів Р.Кокотайла, на дорогах Львівщини проводитимуть поточний середній та капітальний ремонти. «Хоча поточний середній ремонт, який робиться на основних магістралях – Львів-Тернопіль, Львів-Радехів-Луцьк, Львів-Самбір – можна прирівняти до капітального, – запевняє посадовець. – Там влаштовується нова основа. Підрядник дає гарантію на 10 років».
На Львівщині вже третій рік діятиме «митний експеримент», коли 50% від перевиконання митних платежів скеровується на дороги. У 2017 році від експерименту на дороги очікують близько 1 млрд грн. Щоправда, перелік доріг ще не затверджений на рівні Укравтодору, Мініфраструктури та бюджетного комітету ВРУ. Остаточне рішення очікують вже наступного тижня.
Вже відомі основні об’єкти, які ремонтуватимуть від цих надходжень: Львів-Радехів-Луцьк, Львів-Самбір-Ужгород, Куровичі-Рогатин, Східниця-Пісочна, Київ-Чоп, Ковель-Жовква, Новошичі-Ріпчиці.

Державний бюджет

Коштом Державного бюджету планується відремонтувати 68 кілометрів доріг на 271 млн грн.


Кредитні кошти

За кредитні кошти, взяті у міжнародних фінансових інституцій під урядові гарантії обіцяють відремонтувати 49 км шляхів на 294,5 млн грн.


Інвестиційні проекти

За кошти від інвестиційних проектів ремонтуватимуть майже 60 км на суму 247, 5 млн грн.


Обласна програма

Окрім того, Львівська облрада затвердила Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, на 2017 рік. Обсяг її фінансування – 172 млн грн. За ці гроші заплановано відремонтувати 71,7 км вулично-дорожньої мережі.

Як пояснив Р.Кокотайло, з коштів обласної програми ремонтуватимуть дороги комунальної власності та загального користування (106 млн грн). Частина коштів (47 млн грн) піде на співфінансування (10% з місцевих бюджетів) кредитних коштів з державного бюджету, оскільки це обов’язковою умовою їх отримання.

На засіданні 13 квітня профільна транспортна комісія Львівської облради затвердила подані департаментом дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА списки доріг, на які будуть скеровані кошти. Найбільше коштів на дороги отримають Бродівський (13 млн грн), Дрогобицький (13 млн грн) райони та місто Дрогобич (близько 4 млн грн), найменше – Буський район (1 млн грн).






Сподіваються у ЛОДА на додаткові кошти від НБУ за результатами репрофайлінгу (за рахунок реструктуризації облігацій внутрішнього державного займу у портфелі НБУ). Йдеться про 15 млрд на всю Україну. Під ці кошти Львівщина готує переліки доріг. У першу чергу, йдеться про завершення робіт на основних об’єктах – міжобласних шляхах.

На дорогах, зроблених у минулому році, не все гладко. Зі слів Р.Кокотайла, на невеликих ділянках виявлені дефекти. Підрядники зобов’язані їх усунути своїм коштом, що й передбачено договорами між замовником і виконавцем робіт. 

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych