вівторок, 3 січня 2017 р.

У водоканалі не мають можливості для зниженням тарифів

У Дрогобицькому водоканалі заявляють про відсутність економічного підгрунтя під анонсованим урядом зниженням тарифів на водопостачання. ... thumbnail 1 summary
У Дрогобицькому водоканалі заявляють про відсутність економічного підгрунтя під анонсованим урядом зниженням тарифів на водопостачання.

За словами речниці водоканалу Лесі Ясюри, чинний тариф на водопостачання та водовідведення, встановлений для споживачів КП «Дрогобичводоканал» з 1 травня 2016 р., покриває витрати на електроенергію на 95,4 %.

У структурі цього тарифу витрати на електроенергію були закладені у розмірі 37%, а фактично становлять 43%, оскільки впродовж року відбулося зростання плати за електроенергію на 23,9 %: 2 клас – з 1,58 грн за 1 кВт (ціна закладена у чинному тарифі) до 1,96 грн за 1 к Вт (ціна електроенергії наприкінці року).

У планово-економічному відділі КП «Дрогобичводоканал» підраховують, що задеклароване урядом зменшення ціни на електроенергію протягом 2017 р. на 15,2%, зокрема у січні на 5%, знизить минулорічний приріст з 23,9% до 18,8% і 1 кВт електроенергії фактично обходитиметься підприємству у 1,88 грн проти 1,54 грн, закладених у тариф.

На думку начальника КП «Дрогобичводоканал» Романа Шагали, радуючи населення заявою про зниження тарифів, міністерство енергетики чомусь залишило завуальованим головні факти, а саме промовчало про минулорічні різкі стрибки цін на електроенергію у травні, липні та жовтні, а також не дало рекомендацій, як при прирості 18,8% можливо знизити тарифи на 10-12%.

Нагадаємо, нещодавно міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що зниження оптово-відпускної ціни на електроенергію в 2017 р. на 15,2% дає підстави органам місцевої влади знизити тарифи на водопостачання та водовідведення на 10-12%. 

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych