пʼятницю, 23 грудня 2016 р.

У чому перевага мережевих продуктових магазинів

або Принципи закупівель для господинь, які турбуються не лише про ціну, а й про якість товарів. Напередодні новорічних та різдвяних свят ... thumbnail 1 summary
або Принципи закупівель для господинь, які турбуються не лише про ціну, а й про якість товарів.

Напередодні новорічних та різдвяних свят більшість галичан зайняті плануванням святкового застілля. Господині розмірковують не лише над тим, що приготувати, а й над тим, як придбати продукти не лише доступні за ціною, а й якісні. Експерти радять звертатися до великих мережевих магазинів, адже вони дійсно гарантують безпеку та походження товарів. Як саме їм це вдається – ми розпитали у керівника відділу контролю якості продукції ТОВ «АТБ-маркет» Рити Печериці. Ось які секрети нам вдалося дізнатися.
«Великі мережі мають більше можливостей гарантувати якість. Тому що це ціла система - від взаємодії з виробниками до власних розподільчих центрів, транспорту з необхідним температурним устаткуванням, власними відділами якості тощо», - каже наша співрозмовниця. Проте найцікавіше, що контроль відбувається ще до того, як товар буде розглядатися як потенційна позиція на поличці магазину. Тобто не кожен виробник взагалі має шанс потрапити до торгової мережі. Щоб це зробити, треба пройти ретельну перевірку. Спочатку розглядаються зразки продукції, нормативні та дозвільні документи, проводяться дегустації, а також лабораторні випробування. «Лише якщо усі етапи успішно пройдені, тільки після цього укладаємо договір з виробником. Причому обов'язково вказуємо, що регулярно контролюватимемо продукцію», - каже пані Печериця.
І ось це «контролюватимемо» - не просто попередження. Адже в АТБ щомісячно на лабораторні дослідження прямо з полиці вирушають 350 зразків продукції. Також для такого контролю зразкипродукції відбираються на шляху товарувід виробника до полички магазину.
Все це стосується лише планових перевірок, проте є ще й непланові. «Наша мережа чітко слідкує за побажаннями та зауваженнями покупців. Якщо на якійсь товар по всіх наших магазинах (а це більше 800 торгових точок по всій країні) набирається більше двох скарг від клієнтів, ми ініціюємо позапланове дослідження», - додає пані Печериця. Під час перебування в лабораторії продукцію перевіряють за двома тисячами різноманітних показників. Причому для кожної групи товарів вони відрізняються. Тож не дивно, що для такої перевірки АТБ використовує як власну сучасну лабораторію у Дніпрі, так і незалежні інстанції в різних регіонах. «Є певні дослідження під певні показники, які може зробити тільки спеціалізована лабораторія. Приміром, вміст заборонених додатків, синтетичних барвників, трансжирів тощо», - уточнює керівник відділу контролю якості продукції «АТБ-маркет».
Дуже цікаво, що відбувається після таких досліджень. Кожного разу лабораторія надає свої висновки. Починає працювати система протоколів реагування мережі. Якщо порушення незначні, то продукт стає об'єктом підвищеної уваги: його частіше перевіряють, а виробникові спрямовується лист з вимогою виправити недоліки. «Бувають випадки, коли ми навіть виїжджаємо з власним аудитом безпосередньо на виробництво, де разом із постачальником товару вирішуємо проблему, що стала причиною невідповідностей», - каже Рита Володимирівна. Зовсім інша справа, якщо відхилення серйозніші. В мережі АТБ застосовують строгі процедури: якщо результати лабораторних випробувань демонструють значні порушення, продукція не допускається до реалізації. У подальшому такому виробникові практично неможливо знову попасти в поле зору компанії.
Така ретельна робота з перевірки якості на кожному етапі, яку мережа сповідує протягом більше 20 років своєї історії, вже приносить бажані результати. «Працюючи з АТБ впродовж кількох років, ми бачимо, що тенденція виявлення забракованої продукції зменшується. Це говорить про те, що дійсно проводиться робота з постачальниками і виробниками, які розуміють, що їх продукція підлягатиме лабораторному контролю. Тому вони вимушені тримати марку щодо якості продукції», - зауважує Людмила Кармазіна, директор випробувальної лабораторії «Дніпропродпромтест», з якою співпрацює компанія «АТБ-маркет».
Такий ретельний підхід до питань забезпечення якості продукції можуть собі дозволити, безумовно, тільки лідери ринку. Бо продавець на базарі чи невеличкий гастроном біля дому таких потужних можливостей не має: адже йдеться про власних експертів, залучені лабораторії, прямі контракти з виробниками тощо. Розгалужена національна мережа – це підприємство зі складами, транспортом, відповідними департаментами та підрозділами, що здійснюють внутрішній аудит якості товарів на всіх рівнях. Вони дуже цінять довіру клієнтів та власну репутацію. У такому маркеті можна бути упевненими у продукції. Чи не цього бажає кожна господиня, яка планує святкове застілля? Тож бажаємо читачам здійснювати покупки до новорічного чи різдвяного столу за доступними цінами та із впевненістю в якості товарів. Нехай свята будуть наповнені лише приємними спогадами!

Олена Радько


Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych