Серед активних учасників обговорення проблеми з дендропарком були колишній  проректор з науково-педагогічної роботи (1980 – 2015 роки) заслужений професор педуніверситету Юрій Кишакевич, студентський капелан Олег Кекош та священик  Михайло Бачинський, кандидат хімічних наук Богдан Бугай, депутати Дрогобицької міської ради Тарас Городиський, Олена Бичков’як та Богдан Пристай, науковий працівник  музею „Дрогобиччина” Володимир Пограничний, громадський активіст, донедавна – заступник міського голови з гуманітарних питань   Олег Дукас, активіст місцевого осередку  Партії зелених України, працівники інформаційного відділу РДА  Сергій Матійко….
Учасниками обговорення було ухвалено  наступне рішення:
  1. Адміністрації університету звернутися
  • до політичних партій міста Дрогобича та громадських організацій з проханням розглянути питання створення дендропарку біля Вілли Яроша на засіданнях їхніх осередків;
  • до почесних громадян міста Дрогобича, відомих дрогобичан з проханням підтримати питання створення дендропарку на прибудинковій території Вілли Яроша.
  1. Просити Дрогобицького міського голову, сесію Дрогобицької міської ради підтримати питання створення дендропарку на прибудинковій території Вілли Яроша та виділити земельну ділянку площею 0,41 га для його облаштування.