пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

На утримання двох ПТУ Дрогобича потрібні 25 млн грн на рік

Профтехосвіту потрібно реформувати, а не доводити до знищення. А саме це станеться, якщо фінансування ПТУ повністю перекласти на місцеві... thumbnail 1 summary
Профтехосвіту потрібно реформувати, а не доводити до знищення. А саме це станеться, якщо фінансування ПТУ повністю перекласти на місцеві бюджети. Про це заявив депутат Львівської обласної ради з фракції «Народний контроль» Андрій Ковч, коментуючи сьогоднішні пікети представників профтехосвіти зі всієї України під ВРУ. Про це повідомила прес-служба партії.
«Я цілком розумію настрої пікетувальників, адже представляю Дрогобиччину і маю повне розуміння, того, що чекає дрогобицькі ПТУ, якщо їх фінансуватимуть з місцевої казни.  Так, на утримання двох училищ місту потрібні 25 мільйонів гривень у рік. Водночас бюджет розвитку Дрогобича у 2016 році становив  близько 8 мільйонів. Де місту брати гроші? А є ще чимало міст обласного значення, які взагалі є дотаційними. Фінансування училищ для них узагалі непосильна ноша», – пояснює Ковч.
За його словами, перекладання фінансування ПТУ на місця призведе до їх ліквідації.
«Профтеховіта потребує реформування, а не ліквідації. Сьогодні юристи, лікарі, люди з вищою освітою торгують на базарах. Водночас великі компанії, зокрема, й іноземні, які заходять в Україну, готові платити гідні зарплати висококваліфікованим слюсарям, електрикам тощо. Тож профтехосвіту треба адаптувати до сучасного ринку, до потужностей нинішніх підприємств. Як варіант, саме ці підприємства даватимуть замовлення на випускників в училища, долучатимуться до фінансування. Але це поступовий процес. Натомість Уряд просто хоче одним махом скинути всі проблеми на місця», – резюмував Андрій Ковч.
Нагадаємо, депутати групи «Народний контроль» у ВРУ підготували і зареєстрували законопроект №5160 про реформування профтехосвіти. 

Немає коментарів

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Дрогобич, Погода Дрогобич, Робота Дрогобич, Новини, Drohobych